Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ευχές που μοιράζονται πιάνουν πάντα τόπο…

Γράφει: Cosmina Furchi Gliatas
 
Ένας χρόνος aixmi.gr για μένα, ένας χρόνος που ως αρθρογράφος μοιράζομαι μαζί σας ιδέες, σκέψεις και κομμάτια από την ψυχή μου.
Ενόψει των γιορτινών ημερών, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και μερικές ευχές, όχι τυπικές αλλά αληθινές, που πηγάζουν από την καρδιά και που ευελπιστώ να πιάσουν τόπο…
Ένας μεγάλος Ιταλός ποιητής, ο Giovanni Pascoli, λέει ότι, μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει κρυμμένο ένα μικρό παιδί. Οι ευχές μου για όλους τους φίλους αναγνώστες, μαζί με την αγάπη και την υγεία, τα δυο σημαντικότερα πράγματα στη ζωή, είναι να κρατάτε ζωντανά μέσα σας αυτό το παιδί.
Ένα παιδί που θα φροντίζετε μονάχα να “ωριμάζει”, αλλά, να μη μεγαλώνει ποτέ, γιατί, όπως λέει και ένας άλλος μεγάλος Iταλός ποιητής, ο Giacomo Leopardi, «Τα παιδιά βρίσκουν το παν μέσα στο τίποτα, οι ενήλικες το τίποτα μέσα στα πάντα» (I fanciulli trovano il tutto nel nulla, gli uomini il nulla nel tutto).
Πιστέψτε με, η ζωή σας θα είναι πιο όμορφη αν καταφέρετε να δώσετε χώρο και φωνή σε αυτό το παιδί, γιατί αν καταφέρουμε να το σώσουμε, θα αλλάξουμε την ασχήμια αυτού του κόσμου και … υπάρχει ελπίδα!
Καλό είναι να θυμόμαστε ό,τι λέει ο R. Russel στο ποίημά του:
ΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΖΕΙ…
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κριτική:
Μαθαίνει να κατακρίνει
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην έχθρα:
Μαθαίνει να καυγαδίζει
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ειρωνεία:
Μαθαίνει να είναι ντροπαλό
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ντροπή:
Μαθαίνει να είναι ένοχο
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κατανόηση:
Μαθαίνει να είναι υπομονετικό
Αν ένα παιδί ζει μέσα στον έπαινο:
Μαθαίνει να εκτιμά
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην δικαιοσύνη:
Μαθαίνει να είναι δίκαιο
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ασφάλεια:
Μαθαίνει να πιστεύει
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην επιδοκιμασία:
Μαθαίνει να έχει αυτοεκτίμηση
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην παραδοχή και φιλία:
Μαθαίνει να βρίσκει την αγάπη μέσα στον κόσμο.
Έχω σταματήσει να γράφω γράμμα στο Αϊ Βασίλη εδώ και καιρό, όχι γιατί δεν πιστεύω στο έργο του, αλλά επειδή οι επιθυμίες και οι ευχές μου, εδώ και πολλά χρόνια, είναι να μη χάσω ό,τι αγαπώ.
Αντιλαμβάνεσαι ότι τα χρόνια περνούν, ότι ωριμάζεις , όταν για τα Χριστούγεννα δεν επιθυμείς πια δώρα αλλά άτομα, να έχεις κοντά αγαπημένα σου πρόσωπα. Γι’ αυτό, όπως συνηθίζω πια, ζητώ και  θερμοπαρακαλώ να φέρει στον κόσμο, όχι μόνο μια μέρα το χρόνο, υγεία, αγάπη, ειρήνη και ελπίδα για όλους, για ένα καλύτερο αύριο, αλλά, πάνω από όλα, να μας φέρει αγάπη, γιατί όταν έχεις αγάπη έχεις και φροντίδα, στοργή, προστασία, σεβασμό, κατανόηση… Αυτή πήρα από τους γονείς μου ως παιδί, αυτή μεταδίδω στα παιδιά μου ως γονέας.
Να είστε καλά και να έχετε αγάπη για το συνάνθρωπό σας και για σάς τους ίδιους. Αυτές τις ευχές στέλνω στους φίλους μου, από τα βάθη της καρδιάς μου! Ας γίνουν και δικές σας για να τις μοιραστείτε με όσους περισσότερους μπορείτε, για να πιάσουν τόπο, για να αλλάξουμε τον τόπο μας και τον τρόπο ζωή μας.
Έτσι, θα δώσουμε το μόνο νόημα που ταιριάζει στη ζωή, την ΑΓΑΠΗ!
Μόνο τότε μπορούμε να γιορτάσουμε αληθινά την κάθε Γέννηση και να ευχηθούμε  σε όλους  “Χρόνια πολλά!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου