Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Σχετικά με την έκτακτη Γενική Συνέλευση και το σεμινάριο για την Αυτοαξιολόγηση

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

  • Πριν από λίγο καιρό και σε ανύποπτο χρόνο είχα δώσει συγχαρητήρια στην Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την πραγματικά αξιόλογη δουλειά που κάνουν. Είχα επίσης εκφράσει την άποψη ότι αυτό το "όλοι μαζί" είναι περισσότερο ένα επικοινωνιακό τρυκ και όχι κάτι που πιστεύουν κατά βάθος .
  • Την ίδια άποψη εξακολουθώ να έχω και τώρα. Η δουλειά που γίνεται είναι πολύ σημαντική. Η έκτακτη Γ.Σ. και η κινητοποίηση για να ματαιωθεί το σεμινάριο για την Αυτοαξιολόγηση ήταν πετυχημένες. Το αν κάτι είναι πετυχημένο ή όχι οφείλεις να το κρίνεις με βάση την εικόνα που έχεις από αυτά που γίνονταν στο παρελθόν και όχι με βάση το ιδεατό. Εξάλλου, όταν σε τακτικές γενικές συνελεύσεις, όπου και έχουμε άδεια από την εργασία μας, δεν έχουμε απαρτία, είναι δυνατόν να έχουμε σε έκτακτες; Οι δε συνάδελφοι που ήρθαν στην κινητοποίηση για το σεμινάριο ξεπέρασαν τις δικές μου προσδοκίες.
  • Πρέπει να ομολογήσουμε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων γενικώς απέχει. Το γιατί είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει πρώτα από όλα τους ίδιους. Δεν μπορεί να φταίει η Πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη για τη μη συμμετοχή των συναδέλφων. Ο καθένας από εμάς έχει υποχρέωση να ενημερώνεται και να παρακολουθεί τις εξελίξεις στον κλάδο μας και στα πολιτικά δρώμενα. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι.
  • Θεωρώ λάθος του Συλλόγου να αναφέρει στην ανακοίνωσή του το όνομά μου. Εγώ στο κάτω κάτω της γραφής ήμουν στο χώρο. Απλά από μέσα βγήκα έξω. Υπήρχαν συναδέλφισσες και συνάδελφοι που μετακινήθηκαν από πολύ πιο μακριά για να παραστούν στην κινητοποίηση. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοί μας δεν αντέχουν οικονομικά ούτε μια τρίωρη στάση εργασίας να κάνουν.
  • Η ουσία της δημοκρατίας βρίσκεται στον τρόπο που αντιμετωπίζει κάποιος αυτούς που διαφωνεί μαζί τους. Το έχω δηλώσει πολλές φορές ότι για εμένα δεν ισχύει "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Επισκεπτόμενοι ως υποψήφιοι αιρετοί κάποιο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας, ο Διευθυντής του Σχολείου μάς είπε ότι πρέπει να πούμε την αλήθεια, ότι, δηλαδή ,δεν είμαστε ανεξάρτητοι αλλά πίσω από εμάς κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Του απάντησα ότι τους περισσότερους συναδέλφους τους ξέρω πάνω από είκοσι χρόνια και δε θα καταδεχόμουν ποτέ να τους πω ψέματα για να υφαρπάξω την ψήφο τους. Θεωρώ ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάνω από κάθε συνδικαλιστικό αξίωμα και σας υπόσχομαι να τις διαφυλάξω με όλες μου τις δυνάμεις. Λυπάμαι πολύ που λόγω του συνδικαλισμού έχασα κάποιες φιλίες αλλά όπως είπε και μία καλή φίλη, την ώρα που ήμασταν συγκεντρωμένοι έξω από το Σχολείο για την Αυτοαξιολόγηση, είναι καλό να δοκιμάζεις τις σχέσεις σου γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνεις ποιες αξίζουν και πρέπει να τις κρατήσεις.

Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου