Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Επανάληψη Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Διευθυντών Σχολικών μονάδων για την αξιολόγηση

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

  • Την Τρίτη 3-6-2014 και ώρα 7 μ.μ., πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου, συνάντηση των Διευθυντών Σχολικών μονάδων με το Δ.Σ. του Συλλόγου με θέμα την επανάληψη του επιμορφωτικού σεμιναρίου για τους Διευθυντές με θέμα την αξιολόγηση. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι μισοί περίπου από τους 22 Διευθυντές/Διευθύντριες οι οποίοι δεν είχαν παρακολουθήσει το εν λόγω σεμινάριο.
  • Η αλήθεια είναι ότι από όλη τη Δ. Μακεδονίας μόνο στην Καστοριά δεν παραγματοποιήθηκε το σεμινάριο ενώ στους υπόλοιπους νομούς πραγματοποιήθηκε κανονικά.  Σε όλη την Κρήτη αλλά και σε κάποιους άλλους νομούς το σεμινάριο δεν πραγματοποιήθηκε.
  • Πρέπει να γνωρίζετε ότι το σεμινάριο βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι υπάρχουν πάρα πολλοί νομοί της χώρας μας στους οποίους οι Διευθυντές δεν έχουν προσκληθεί ακόμη να παρακολουθήσουν το σεμινάριο για πρώτη φορά. Γιατί τώρα υπάρχει τόση σπουδή για την Καστοριά να προκηρυχθεί η επανάληψη του σεμιναρίου, ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω...
  • Την προηγούμενη φορά το σύνολο των συναδέλφων Διευθυντών απήργησε δείχνοντας, νομίζω, με τη στάση του ότι η αξιολόγηση είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα για να το αντιμετωπίζουμε με προχειρότητα και επιπολαιότητα. Από τη στιγμή μάλιστα που στο πρώτο έγγραφο τής κ. Περιφερειακής Διευθύντριας αναφέρεται ότι σε περίπτωση που δε γίνει το σεμινάριο τότε η επιμόρφωση θα γίνει εξ΄αποστάσεως, νομίζω ότι αυτή η λύση θα ήταν η καλύτερη για όλους μας για τους λόγους που προανέφερα.
  • Λυπάμαι που δεν μπορώ να ανταποκριθώ στην πρόσκληση της κ.  Προέδρου να παρεβρίσκομαι σήμερα μαζί της σε συνάντηση με τον κ. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δυστυχώς, μου είναι αδύνατο.

Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου