Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν αλλάζει το ημερολογιακό διδακτικό έτος-Τα σχολεία θα ανοίξουν 11 Σεπτεμβρίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Τα σχολεία θα ανοίξουν όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος και σημείωσε τα εξής:
Α.Υπήρχε μία σκέψη από την προηγούμενη ηγεσία να ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά. Σε λίγο θα πάρουμε απόφαση. Η καθυστέρηση που υπήρξε στις μεταθέσεις παρήγαγε δυσκολίες στις αποσπάσεις και όλα αυτά με την σειρά τους παράγουν δυσκολίες στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αυτά πρέπει να διευθετηθούν από εμάς τώρα. Νομίζω λογικότερο είναι να μείνουμε στα περσινά ημερολογιακά όρια. 
Β.Η τοποθέτησή μου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει τον χαρακτήρα να υπάρξει ηρεμία στο χώρο. Να ασχοληθούμε με την παιδεία και όχι με τα οικονομικά της παιδείας, τα οποία έφτασαν σε ακραία όρια συγκρατήσεων. Φέτος για πρώτη φορά ο αριθμός των κενών θέσεων δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία θα ξεπεράσει τις 20.000. Φέτος έχουμε ένα κύμα συνταξιοδοτήσεων που φτάνει τις 9.000 και μιλάμε για εκπαιδευτικούς, όχι για υπαλλήλους. Με αυτά τα προβλήματα πρέπει να ασχοληθούμε, με τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και την παιδεία. Η κρίση μας προσανατόλισε να σκεφτόμαστε μονομερώς στα θέματα της διοίκησης της παιδείας και όχι με την παιδεία την ίδια
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου