Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Σατανάς

Δημήτρης Δανίκας

Θεέ  μου πως  έγινε  τέτοιο  πράγμα τόσο  φρικτό;  Απορία  με το  στόμα ανοικτό. Η ελληνική κοινωνία  με  κομμένη   την ανάσα της. Να  μην το πιστεύει.

Πώς γίνεται  εκεί,  στο κέντρο  της  Γλυφάδας. Εκεί  παραδίπλα  στα μπαράκια,  τα   σουβλατζίδικα, τα   φαγάδικα.  Εκεί  που   τα Νότια προάστεια πίνουν,  τρώνε,  χορεύουν,  φλερτάρουν,   ψωνίζουν. Εκεί  ακριβώς  κάποιος  εικοσάχρονος νεαρός έλιωσε με πέτρα,  ανήμερα  της Αναστάσεως του   Χριστού, το κρανίο  μιας  άστεγης  και απροστάτευτης  γυναίκας.  Θυσία στο  βωμό του  Εωσφόρου. Πώς έγινε τέτοιο πράγμα τόσο  φρικτό; Πώς;

Οι    ψυχίατροι  διαγνώνουν  βαριά     ψυχοπάθεια. Μανιοκατάθλιψη. Εσωτερίκευση της οργής του νεαρού. Προβληματικός χαρακτήρας  εκ γενετής. Ίσως να  φταίνε και οι  γονείς.  Ίσως κάποια     τραύματα  που   διατηρήθηκαν   ανοικτά και που  στην συνέχεια γιγαντώθηκαν. Διαταραγμένη προσωπικότητα με ακραίες, απρόβλεπτες συμπεριφορές. Ο  νεαρός  σατανιστής ήταν αποφασισμένος να  ακολουθήσει την πορεία ενός  serial  killer. Εις το όνομα του Σατανά!

Όλα αυτά   δεν  εξηγούν  επακριβώς τον κυνισμό,  την   φρίκη  γι αυτό  το  ψυχρό μακελειό. Επομένως καταφεύγω στην  σημειολογία.

Τι  είναι   ο άστεγος;  Σκουπίδι!  Ανορθογραφία!  Ρεμάλι! Παρίας! Παράσιτο! Σίχαμα! Βαρίδι! Κάτι το περιττό! Ποιος νοιάζεται  τώρα  γι  αυτό  το περιφερόμενο ζωντανό  πτώμα; Κανείς!

Τι  είναι ο  Σατανάς; Το αντίθετο  του Θεού. Το έτερο ήμισυ του Χριστού. Ο  καλός και ο κακός. Ωραία,  σου λέει. Σάμπως με τον Θεό   βρήκε προκοπή ο κόσμος; Τρίχες. Όλα σ΄ αυτόν τον πλανήτη πλασμένα  κατ΄ ομοίωση του Σατανά.  Τα πάντα. Ο  Σατανάς  κυριαρχεί στην  Οικονομία. Ο Σατανάς στην κοινωνία. Ο Σατανάς  στην εργασία.  Ο Σατανάς  παντού!

Πού ο Θεός; Ανύπαρκτος, αδιάφορος, ακούνητος, αμέτοχος. Το  Κακό ο απόλυτος  Αρχων! Παντού και  πάντα ο Σατανάς. Σε  κάθε βήμα της καθημερινότητάς  μας. Ο  Σατανάς στις διεθνείς σχέσεις.  Ο  Σατανάς  στην πολιτική. Ο Σατανάς στα κάτεργα εργασίας. Ο πλανήτης προσκυνάει τον Θεό αλλά στην πραγματικότητα υπακούει  στον έξω απ΄  εδώ!

Τι είναι η  ζωή; Τίποτα. Όλα κρέμονται από μια κλωστή. Έτσι και είσαι στην απ΄ έξω την  έβαψες. Σήμερα ζωντανός  την άλλη  στιγμή  νεκρός. Τι είναι ο άνθρωπος; Ένας  αριθμός. Είδος αναλώσιμο. Πειραματόζωο. Σκλάβος. Εξάρτημα. Ευάλωτος. Ανυπεράσπιστος. Ανοχύρωτος. Λαθρεπιβάτης.  Η απαξίωση της   ζωής ο θρίαμβος του  θανάτου!

Αν  σε όλα αυτά  βάλει κανείς και  τον  βομβαρδισμό  internetικών πληροφοριών,  «ψυχαγωγικών»  ταινιών που  υμνούν  την βία και  τον θάνατο, καθώς και πλήθος    videogames,  ε τότε η  απόσταση που  χωρίζει την εικονική πραγματικότητα από  το συγκεκριμένο περιστατικό είναι  ασήμαντη και  δυσδιάκριτη

Πρέπει να  το παραδεχτούμε. Η πράξη ήταν   φρικτή. Το περιστατικό ήταν  ανατριχιαστικό. Η   διαταραγμένη προσωπικότητα  του   δολοφόνου  έχει  πιστοποιηθεί. Όμως να  ξέρουμε ένα πράγμα. Μας  αρέσει  δεν  μας  αρέσει,  ο  «σατανισμός»  και το  απόλυτο  Κακό, είναι  το μαζικό και  σαρωτικό  φαινόμενο μιας εποχής  που στο όνομα της Δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων, η  κάθε  εξουσία έχει   διαπράξει και διαπράττει τα πιο  φρικαλέα φονικά  στην ιστορία της Ανθρωπότητας

Αγαπητέ μου. Εσένα το λέω που  με διαβάζεις με το στόμα ανοικτό. Ο «σατανισμός» είναι το κυρίαρχο,  του πλανήτη, καθεστώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου