Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημέρωση για τις συνεδριάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας έχω ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι ενόψει των επικείμενων εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ο πόλεμος λάσπης έχει ξεκινήσει και θα εντείνεται όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Για ενημέρωση σάς αναφέρω τα εξής:

  • Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αποτελείται από το Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μασλάρη, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, δύο αιρετούς (ένας από την Ανεξάρτητη Κίνηση και ένας από τη ΔΑΚΕ) και δύο μη αιρετά μέλη τα οποία τοποθετούνται από τον/την εκάστοτε Περιφερειακό/ή Διευθυντή/ντρια (ο νόμος λέει ότι επιλέγονται από τους 15 αρχαιότερους διευθυντές). Όλως τυχαίως όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης τα μη αιρετά μέλη πρόσκεινται στην εκάστοτε κυβέρνηση. Όλως τυχαίως... Και όλως τυχαίως το ίδιο ισχύει και για τα αναπληρωματικά μέλη!
  • Ο λόγος είναι προφανής και στους πλέον αδαείς. Πρέπει με κάθε τρόπο να ελέγχονται τα Υπηρεσιακά Συμβούλια για τους γνωστούς και χιλιοειπωμένους λόγους.
  • Η πρότασή μου πριν ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις και οι αποσπάσεις ήταν: Να μπουν από την αρχή καθορισμένα κριτήρια για όλες τις περιπτώσεις για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλους τους συναδέλφους με τον ίδιο τρόπο. Η αντιπρόταση που άκουσα ήταν "Άστα τώρα αυτά προχωράμε και βλέπουμε...". Τα συμπεράσματα δικά σας.
  • Έχω βαρεθεί να ακούω καταγγελίες "κλειδαρότρυπας". Ό,τι έχω να δηλώσω το γράφω επώνυμα και το τεκμηριώνω με στοιχεία. Ο καθένας πορεύεται σύμφωνα με τις αρχές του και την προσωπικότητά του.
  • Να σας υπενθυμίσω και την επίπληξη που δέχτηκα γιατί "τόλμησα" να σας ενημερώσω για τις ομάδες των σχολείων και τη διαδικασία που ακολουθείται στις τοποθετήσεις  και τις αποσπάσεις. Είχατε, λέει, πολλές απορίες και ερωτήσεις!
  • Έχω τη χαρά και την τύχη να συνομιλώ καθημερινά με πολλούς συναδέλφους. Γνωρίζω καλά τις απόψεις τους. Αν βγουν από την εικονική τους πραγματικότητα θα τις μάθουν και αυτοί. Η παραμυθολαγνεία έχει και τα όριά της και επειδή δεν υπάρχει η απαραίτητη φαντασία κάποιοι διαρκώς επαναλαμβάνονται.
  • Οι εποχές που κάποιοι "σοφοί" καθόριζαν τις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων χωρίς κανένας να γνωρίζει ούτε τον τρόπο ούτε τις μεθοδεύσεις πέρασαν ανεπιστρεπτί. Μπορεί κάποιοι να τις αναπολούν αλλά είναι καιρός να συνέλθουν και να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.
  • Για το τέλος μία θερμή παράκληση: Να κρατήσουμε ένα επίπεδο. 
Με εκτίμηση και σεβασμό
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου