Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Βία και κοινωνικός αποκλεισμός

Τσοτανίδης-Κορωνάκης Χριστόφορος

Καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες αυτού του άρθρου.Το θέμα που με ανάγκασε να ασχοληθώ με τη συγκεκριμένη κοινωνική κατάσταση είναι η βία και ο κοινωνικός αποκλεισμός που μπορεί να νιώσει ένα μέλος της σημερινής κοινωνίας. Απ΄ότι έχει αποδειχτεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας υποφέρει από ψυχαναγκαστικά φαινόμενα όπου οδηγούν σε αυτήν την κατάσταση.Η τηλεόραση και τα λοιπά ΜΜΕ είναι το λιγότερο από την ιδέα ότι υπάρχουν συστήματα όπου εξυπηρετούν σκοπούς με αποτέλεσμα τον ψυχικό εξαναγκασμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Είναι αποδεδειγμένο ότι οι δημόσιοι φορείς αδιαφορούν ή αδυνατούν στο να δώσουν κάποια λύση στο πρόβλημα.Το κοινωνικό αυτό φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα πολλοί νέοι να οδηγούνται στην ανεργία, την κοινωνική αποξένωση ή ακόμα και την τρέλα...Αρκετοί φορείς, μεμονωμένα άτομα αλλά και κοινωνικές ομάδες προσπάθησαν με όλα τα μέσα να δώσουν λύση στο πρόβλημα με αποτέλεσμα αυτό να να γίνει μεγαλύτερο. Το κοινωνικό αυτό φαινόμενο δεν αφορά μόνο μερικούς αλλά και όλη τη χώρα. Το φαινόμενο αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να το θεωρούν ως κάτι φυσιολογικό και να το κατατάσσουν στην κοινωνική κατηγορία του θεαθήναι.
Εγώ προσωπικά το ονομάζω βία και κοινωνικό αποκλεισμό σε σημείο όπου κάποιος μπορεί να οδηγηθεί στο απροχώρητο. Αυτά που ακούει και βλέπει κανείς στα δελτία ειδήσεων ή αυτά που διαβάζει στις εφημερίδες είναι ένα δείγμα μόνο του κοινωνικού αυτού φαινομένου...Όταν κάποιος βιώνει μια τέτοια κατάσταση ζητά βοήθεια με όλα τα μέσα αναζητώντας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Η έννοια της ελευθερίας είναι πολύ παρεξηγημένη στις μέρες μας και αυτό συμβαίνει από καθημερινούς παράγοντες όπου μας την στερούν. Αυτοί είναι οι εξής:
1.Το χρήμα
Όταν κάποιος δηλαδή εξαρτάται από το χρήμα και θυσιάζει τον εαυτό του αναζητώντας αυτήν την αξία για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.
2.Τα κοινωνικά στερεότυπα
Τα κοινωνικά στερεότυπα είναι αυτά όπου αναγκάζουν κάποιον άνθρωπο να ακολουθήσει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής όπου του επιβάλουν άλλοι άνθρωποι. Αυτοί μπορεί να είναι οι πολιτικοί, διευθυντές καναλιών κ.α.
Και 3.Η οικονομική κρίση
Η οικονομική κρίση οδηγεί κάποιον στο να σκεφτεί το γεγονός ότι -Μήπως βρισκόμαστε σε πόλεμο και δεν το έχουμε καταλάβει??? Η απάντηση είναι ναι…
Τελειώνοντας θέλω να πω ότι το πρόβλημα αντί να διορθώνεται γίνεται όλο και μεγαλύτερο.Κάνω έκκληση λοιπόν στην πολιτεία να δώσει μια λύση για να μην συνεχιστεί άλλο αυτό το φαινόμενο!!! Προσωπικά σαν νέος 25 ετών όπου νιώθω τη βία και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε τέτοιο βαθμό αισθάνομαι ότι απειλούμαι εγώ και οι γύρω μου,γιαυτο δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την δική μου αλλά και των συνάνθρωπων μου με όλα τα μέσα. Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου