Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Της χαλιμάς τα παραμύθια

Παπαδόπουλος Νότης
Τελικά ο Στέλιος Ράμφος έχει δίκιο: "Ο κόσμος, διαπίστωσε ο Έλληνας διανοητής μιλώντας το Σάββατο στο Tedx, έχει ανάγκη από ψευδαισθήσεις. Ζητάει από τους πολιτικούς να τον κοιμίζουν με παραμύθια. Στην πραγματικότητα δεν λένε οι πολιτικοί ψέματα-εμείς θέλουμε να μας λένε ψέματα. Αν η σκληρή πραγματικότητα ζητάει ρεαλισμό ο οποίος δεν μας βολεύει καθόλου, τότε ζητάμε νέους ψεύτες- νέους και άφθαρτους ψεύτες" . 
Πράγματι. Κάθε φορά τα ίδια. Από τα "λεφτά υπάρχουν" του κ. Παπανδρέου το 2010, έως το "παροχές για όλους" του κ.Τσίπρα στη φετινή ΔΕΘ είναι φανερό ότι ο λαός δεν είναι ο καλύτερος φίλος της αλήθειας .
Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει 10 μονάδες την ΝΔ. Τώρα ο κ. Τσίπρας προηγείται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις -ακόμη και 11 μονάδες-  υποσχόμενος σε κάθε έλληνα άφθονες παροχές αλλά και μείωση φορολογίας!        
Το έχουμε ξαναπεί. Τα όσα ζητάει ο κ.Τσίπρας για τους φτωχότερους έλληνες δεν υπάρχει κανείς που να μην τα προσυπογράφει: δωρεάν ρεύμα και φαγητό, φθηνότερο πετρέλαιο, επέκταση του επιδόματος ανεργίας, ρύθμιση των κόκκινων δανείων σ΄ αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν. Είναι το μίνιμουμ που θάπρεπε να προσφέρει στους οικονομικά ανίσχυρους   ένα σύγχρονο πολιτισμένο κράτος.
Όμως ακόμη κι αυτά τα στοιχειώδη απαιτούν πολλά δισεκατομμύρια ευρω που δεν περισσεύουν αυτή τη στιγμή σε μια χώρα με ρεκόρ ανεργίας, με μείωση του ΑΕΠ  κατά 25 % σε 4 χρόνια ,με εκατοντάδες επιχειρήσεις να έχουν βάλει λουκέτο και με την ανάγκη η οικονομία να δείξει  πρωτογενή πλεονάσματα για να πετύχει συμφωνία μείωσης του υπέρογκου χρέους της από τους ευρωπαίους.
Ο καθένας μπορεί να καταλάβει –εξάλλου- ότι αν η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου είχε την οικονομική  δυνατότητα να κάνει τέτοιες παροχές θα  προσέφερε όλα αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη περισσότερα.
Το πιο καταπληκτικό, όμως, είναι ότι ο κ.Τσίπρας υπόσχεται όλα αυτά τα "καλούδια" μαζί με μείωση της φορολογίας : προτείνει 12.000 ευρω αφορολόγητο σε όλους του έλληνες ( 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες  δηλώνουν αυτή τη στιγμή μικρότερο εισόδημα από 1000 ευρω το μήνα) αλλά και 500.000 ευρω αφορολόγητη περιουσία. Άρα φόρους θα πλήρωναν μόνο ένα μικρό ποσοστό των μισθωτών και οι ελάχιστοι μεγαλοιδιοκτήτες της χώρας- λιγότεροι από το 1 % του πληθυσμού!  
Είναι  ηλίου φαεινότερο ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση και ακολουθήσει αυτή την πολιτική , θα δημιουργήσει τεράστια ελλείμματα στην οικονομία και θάρθει σε μετωπική σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση- εδώ η Γαλλία προσπαθεί να πείσει την Γερμανία να της επιτρέψει   έλλειμμα στο προϋπολογισμό της μεγαλύτερο από το 3 % και βρίσκει  απέναντι της τοίχο- φανταστείτε η Ελλάδα.
Ο κόσμος μπορεί να προτιμάει τα παραμύθια από την αλήθεια, όχι όμως αν δεν έχουν ωραίο τέλος…  ​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου