Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους Διευθυντές Σχολείων για τα «φουσκωμένα» κενά-ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Με έγγραφο που απέστειλε ο Διευθυντής του υπουργού Παιδείας Τάσος Χριστάκης προς τους Διευθυντές Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κάνει λόγο για σημαντικές αποκλίσεις   στα στοιχεία των κενών που αποστέλλουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μέσω των Περιφερειών και τις καταγραφές του συστήματος myschool. Μάλιστα ο κ. Χριστάκης ζητά από τους Διευθυντές των σχολείων να κάνουν  επικαιροποίησή των στοιχείων στο myschool καθημερινά, από κάθε 15 ημέρες που ήταν πέρσι.
Το esos επικοινώνησε με τον  Διευθυντή του υπουργού Παιδείας:
Esos: κ. Χριστάκη  για τι αποκλίσεις μιλάμε;
Τ. ΧΡΙΣΤΆΚΗΣ: Παρατηρούνται σε κάποιες περιοχές «φουσκωμένα» κενά.
Esos: Και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση;
Τ. ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ:Το  μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση,κυρίως σε δασκάλους, και πολύ μικρό πρόβλημα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Esos: κε Χριστάκη στο έγγραφο θέτετε για την καταχώρηση όλων των κενών ως  καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00. θα υπάρξουν συνέπειες για τα σχολεία που δεν ανταποκριθούν.
Τ.ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ: Στα σχολεία αυτά δε θα στείλουμε αναπληρωτές την άλλη εβδομάδα.
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
Ο κ. Χριστάκης με το έγγραφο, επισημαίνει και παράλληλα κάνει τις ακόλουθες συντάσεις προς τους Διευθυντές των σχολείων:
1.Ο/η Διευθυντής/ντρια κάθε σχολικής μονάδας σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 2 του Ν. 3848/2010 έχει την ευθύνη της καταγραφής και εισαγωγής των στοιχείων που αφορούν τη μονάδα ευθύνης τους στο σύστημα καταγραφής myschool, καθώς και την επικαιροποίησή τους καθημερινά.
2. Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βάσει του άρθρου 7 παρ. 3 του Ν. 3848/2010 είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο, την ακρίβεια και την επικαιροποίηση των ανωτέρω στοιχείων.
Μέχρι την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00 το σύστημα θα αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση.
Η μη καταχώριση και επικαιροποίηση των στοιχείων θα ελεγχθεί από τους οικείους Περιφερειακούς Διευθυντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου