Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια για τις τοποθετήσεις και τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

  • Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για να πραγματοποιήσει τις τοποθετήσεις και τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ των εκπαιδευτικών της Φυσικής Αγωγής. Πιθανόν να τοποθετηθούν και οι συνάδελφοι αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής.
  • Ήταν χρονοβόρες και επίπονες οι συνεδριάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, γιατί, δυστυχώς, πάλι έχουμε καθυστερήσει.
  • Θεωρώ καθήκον μου να σας ενημερώσω για τη στάση που κράτησα μέσα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο χωρίς να κρύψω τίποτε έτσι ώστε στη συνέχεια να με κρίνετε για τη στάση μου αυτή.
  • Αμοιβαίες αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ δεν υπάρχουν. Η αλήθεια είναι ότι και πέρυσι και φέτος κάναμε τέτοιες. Η θέση μου είναι ότι, όταν κανένας συνάδελφος δε θίγεται, δεν έχει νόημα να ταλαιπωρούμε δύο συναδέλφους άνευ λόγου και αιτίας. Επαναλαμβάνω ότι το "σημείο κλειδί" σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μη θίγεται με κανένα τρόπο κάποιος άλλος συνάδελφος. Ο ρόλος του αιρετού είναι να προσπαθεί να εξυπηρετεί όλους τους συναδέλφους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και χωρίς διακρίσεις.
  • Η θέση μου στη συμπλήρωση ωραρίου και τις τοποθετήσεις των συναδέλφων των ειδικοτήτων ήταν ότι αν οι ώρες του σχολείου που λείπουν είναι περισσότερες από δώδεκα εκεί να γίνεται τοποθέτηση εκπαιδευτικού. Αν ένα σχολείο χρειάζεται π.χ. 15 ώρες Γυμναστική αυτές να μην κατακερματιστούν σε 6+6+3 γιατί τότε το σχολείο δεν έχει κάποιον να κάνει υπηρεσία, να συμμετέχει στην παρέλαση,  να οργανώσει το ΕΥ ΖΗΝ και πάει λέγοντας. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις άλλες ειδικότητες.
  • Καταλαβαίνω ότι κάποιοι συνάδελφοι δυσαρεστήθηκαν γιατί δεν είχαν την τοποθέτηση που ήθελαν ή δεν πήραν την απόσπαση που ζητούσαν. Συμμερίζομαι την πικρία τους, δυστυχώς όμως δε γινόταν να ικανοποιηθούν όλοι και να πάνε στο σχολείο της πρώτης τους προτίμησης. 
  • Το βασικό όμως για μένα είναι να μην αισθάνεται κανένας συνάδελφος αδικημένος, να μην αισθάνεται κανένας  συνάδελφος ότι γι΄αυτόν υπήρχαν άλλα κριτήρια απ΄ότι στους υπόλοιπους. 
  • Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να υπάρχουν από την αρχή ξεκάθαροι κανόνες οι οποίοι να εφαρμόζονται σε όλη τη διαδικασία.
  • Όσοι συνάδελφοι αισθάνονται ότι αδικήθηκαν μπορούν να υποβάλουν ένσταση. Πραγματικά χαίρομαι να μιλάω με συναδέλφους οι οποίοι είναι τόσο καλά ενημερωμένοι και δε θέλουν ούτε να αδικήσουν αλλά ούτε και να αδικηθούν.
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου