Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Κοινή Ανακοίνωση Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την ανάκληση της απόφασης για την Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Οι σύλλογοι εκπ/κών Π.Ε. Α’ Αθηνών, Αιγάλεω, Αμαρούσιο, Αριστοτέλης, Δ. αττική, Καλλιθέας-Μοσχάτου, Κ. Σωτηρίου, Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή, Ν. Σμύρνη, Νίκαια-Πειραιά, Παρθενώνας, Περικλής, Ρ. Φεραίος, την Πέμπτη 10/7, στις 12.00, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα της αυτοδίκαιης αργίας της Παπαδοπούλου Ελισάβετ, Αιρετής Εκπροσώπου των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και Προέδρου του Συλλόγου Μολάων Γ. Ρίτσος.
 
Η Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί ως πρόεδρος και αιρετός, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.). 
Η απόφαση να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία τώρα, ενώ έχουν περάσει 5 μήνες από την παραπομπή της στο πειθαρχικό και λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του πειθαρχικού, βαραίνει ολόκληρη την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Είναι πολιτική πράξη αυταρχισμού και εμπάθειας που επιδιώκει να ποινικοποιήσει και ουσιαστικά να απαγορέψει τη συνδικαλιστική της δράση και την άσκηση των καθηκόντων της δημιουργώντας κλίμα φόβου!
 
Απαιτούμε να ανακληθεί τώρα η απόφαση να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία. 
 
Καλούμε:
τους συλλόγους εκπ/κών Π.Ε. 
τις ΕΛΜΕ 
το ΔΣ τη ΔΟΕ 
το ΔΣ της ΟΛΜΕ 
την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ 
να παραβρεθούν στην παράσταση διαμαρτυρίας και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να υπάρξει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
 
Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου