Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Πανηλίθιοι

Δημήτρης Δανίκας

Μια λεπτομέρεια. Δημοσιευμένη στον χτεσινό Τύπο και στις χτεσινές ιστοσελίδες.

Δηλαδή οκτώ δήμαρχοι, ανά την επικράτεια-αδιάφορο ποιοι-καταγγέλουν ότι οι εξαγγελίες περι ανεξαρτησίας, κορδωμένων υποψήφιων δημάρχων ήταν μπλόφα προς κοροϊδία και άγρα ψήφων. Έλα!

Ανάμεσά τους οι δύο πιο γνωστοί. Ο Καμίνης της πρωτεύουσας και ο Μπουτάρης της συμπρωτεύουσας. Έλα! Ο κόσμος το χει τούμπανο κι εκείνοι κρυφό καμάρι!

Μάλιστα, οι ίδιοι οκτώ δήμαρχοι, αποκαλύπτουν τα εξής χαριτωμένα και εντελώς νεολληνικά και πονηρά. Ότι ο μεν Μπουτάρης κυκλοφορούσε σε κύκλους «πράσινων» λέγοντας, κορδωμένος φυσικά, ότι είναι πιο πασόκος από τους πασόκους. Έλα! Δεν σε πιστεύω. Και ο δε Καμίνης χυπούσε κομματικές πόρτες εκλιπαρώντας να διοχετευτούν δικά του ψηφοδέλτια μέσω γνωστών μηχανισμών. Έλα!

Βάζω στοίχημα ότι έχω και δεν έχω ότι ο Μπουτάρης, καθώς και πολλοί άλλοι, τάχα μου «ανεξάρτητοι» θα παρίστανε τον κομμουνιστή στους κομμουνιστές, τον ριζοσπάστη στους Αλεξικούς, τον μεταρρυθμιστή στους νεοδημοκράτες και τον ανανεωτή στους ποταμίσιους. Ξέχασα κανέναν;

Βάζω το ίδιο στοίχημα ότι πάνω κάτω και ο Καμίνης το ίδιο θα έπραξε. Με το επιχείρημα ότι η κουρελού της πέτσινης ανεξαρτησίας του, αποτελείται από μπαλώματα γαλάζια, πράσινα, κόκκινα και ροζ. Λίγο απ όλα. Και μάλιστα, διόλου απίθανο, να έλεγε, πάντα κορδωμένος, ότι όλοι μα όλοι έχουν τα δίκια τους. Και όλα αυτά «για την Ελλάδα ρε γαμώτο»!

Πρώτο λοιπόν. Εντελώς παραπλανητική η έννοια της «ανεξαρτησίας». Όποιος το ισχυρίζεται είναι δύο πράγματα. Είτε παμπόνηρος αρουραίος είτε βλάκας με πατέντα!

Δεύτερο λοιπόν. Ουδείς ανεξάρτητος. Ούτε καν τα έθνη, τα κράτη και οι λαοί. Πόσο μάλλον οι πολίτες και οι πολιτικοί. Ακόμα και οι βιομήχανοι εξαρτημένοι κι αυτοί. Από τους εργάτες, από την Αγορά, τους καταναλωτές και τις τιμές των πρώτων υλών.

Τρίτο λοιπόν. Όλοι στην κάλπη κάποιο κόμμα ψηφίζουμε. Επομένως αυτό το κόμμα πιστεύουμε. Ακόμα κι αυτός ο κουφιοκεφαλάκης και ο άσχετος που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αλλάζει κόμμα σαν τα πουκάμισα, ακόμα κι αυτός είναι εξαρτημένος από την βλακεία του.

Και τέταρτο και τελευταίο. Ο Μπουτάρης και ο Καμίνης-αλλά και όσοι ισχυρίστηκαν και κέρδισαν ως τάχα μου «ανεξάρτητοι»-έπραξαν άριστα. Αφού σου λέει τα κοθώνια σ αυτόν τον τόπο περισσεύουν, ε τότε κι εμείς θα το παίξουμε ανεξάρτητοι. Για την καρέκλα μας ρε γαμώτο!

Θα μου πεις, εσύ ο παραπλανημένος, «μα δεν ήξερα». Ωραία. Αφού δεν ήξερες, ας ρώταγες. Πολιτικό που θα σε κυβερνήσει ψήφιζες, όχι ζαχαροπλαστείο για την καλύτερη μπουγάτσα. Έλεος!

Το συμπέρασμα γνωστό. Η «ομάδα» των ηλιθίων είναι αχτύπητη. Των πανηλιθίων αήττητη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου