Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Το χρονοδιάγραμμα της πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία

Επιχείρηση «αναπληρωτές εκπαιδευτικοί» βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Παιδείας, με συνεχείς συσκέψεις των αρμόδιων υπηρεσιών του προκειμένου να βρεθούν οι 20.000 που απαιτούνται για την oμαλή έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Αυτό επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Μάρνυς Παπαματθαίου στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ
Οπως δηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας κ. Αλ. Δερμεντζόπουλος μιλώντας στο «Βήμα», έχει ήδη δρομολογηθεί σε συνεννόηση με τα άλλα συναρμόδια υπουργεία η πρόσληψη 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα προστεθούν στους 2.000 μόνιμους διορισμούς που θα γίνουν εφέτος στα σχολεία της χώρας. Παράλληλα εφέτος έχουν κατατεθεί 1.789 αιτήσεις για συνταξιοδότηση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 3.226 στη Δευτεροβάθμια - συνολικά δηλαδή θα αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία 5.015.
«Προσπαθούμε να καλύψουμε το ποσό που απαιτείται για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς από εθνικούς πόρους, καθώς ο στόχος είναι τα σχολεία να ανοίξουν με όσο το δυνατόν λιγότερα κενά» λέει ο κ. Δερμεντζόπουλος.
 
Το χρονοδιάγραμμα
 
Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί είναι το εξής: Τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι σχετικές προκηρύξεις. Οι εκπαιδευτικοί θα ειδοποιηθούν να κάνουν τα χαρτιά τους και με την έναρξη της νέας χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου θα κληθούν να προσέλθουν στα σχολεία που προσελήφθησαν. Προσλήψεις όπως κάθε χρόνο θα γίνονται σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, με τελικό στόχο ως το τέλος του μήνα να έχουν καλυφθεί τα κενά των σχολείων.
Τα χρονοδιαγράμματα αυτά βέβαια είναι ασφυκτικά για τους εκπαιδευτικούς που θα ειδοποιηθούν την τελευταία στιγμή για την περιοχή στην οποία έχουν προσληφθεί, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που προκύπτει σχεδόν κάθε χρόνο στον εκπαιδευτικό χώρο. Πάντως, όπως λέει ο κ. Δερμεντζόπουλος, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όσο γρηγορότερα γίνεται.
Οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας έχουν ήδη γίνει, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και εκείνες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, θα γίνουν ως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ώστε να καταγραφεί στη συνέχεια και η ακριβής εικόνα των κενών που πρέπει να καλυφθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου