Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Δεν τους νοιάζει ο φασισμός – η αριστερά είναι το πρόβλημά τους

 Γιάννης Μακρυγιάννης

Τα αποκαλυπτήρια όσων είχαν τη Χρυσή Αυγή στον κόρφο τους έγιναν αυτές τις μέρες με εντυπωσιακό τρόπο. Η επικίνδυνη υποκρισία και η κυνική σκοπιμότητα σε όλο το μεγαλείο τους.

Είδαμε κυβερνητικούς παράγοντες που σφύριζαν αδιάφορα επί χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες για την έξαρση της εγκληματικής και δολοφονικής δράσης να κάνουν τώρα τους τιμωρούς.

Είδαμε ανθρώπους που ονειρεύονταν – και το ομολογούσαν – μία συνεργασία της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, να μετατρέπονται σε «αντιφασίστες» και να μην σηκώνουν, λέει, μύγα στο σπαθί τους.

Όχι δεν ζητούν συγγνώμη που φούντωσε το κακό και έφτασε έως και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η οποία πιθανόν θα είχε αποφευχθεί εάν στοιχειωδώς η κυβέρνηση αντιμετώπιζε το εγκληματικό κρεσέντο της Χρυσής Αυγής εδώ και καιρό.

Αντί συγγνώμης ζητούν από τους άλλους να τους δώσουν συγχαρητήρια, εμφανίζονται δικαιωμένοι και μέμφονται όσους δεν τους ζητωκραυγάζουν!!! Μοιράζουν μάλιστα και… πιστοποιητικά αντιφασισμού!

Λες και είμαστε όλοι λωτοφάγοι (στην καλύτερη) και ηλιθιοι (στη χειρότερη).

Λες και δεν βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας.

Ακόμη και η Λεπέν βγήκε πιο δημοκρατική από δαύτους. Από την κυβέρνηση και ιδίως από τους ακροδεξιούς της κυβέρνησης Σαμαρά. Η εθνικίστρια και ακροδεξιά Λεπέν της Γαλλίας ζήτησε να μην τη σχετίζουν με τη Χρυσή Αυγή!!! Όταν εδώ πρωθυπουργικοί σύμβουλοι αντιμετωπίζουν ακόμη και τώρα τη Χρυσή Αυγή με πατρική αγάπη.

Στο ευρωκοινοβούλιο αποφάσισαν να συζητήσουν το πρόβλημα με τον ακροδεξιό εξτρεμισμό. Κι ας μην έχουν στις άλλες χώρες – πλην Νορβηγίας – τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο εμείς εδώ. Αλλά εδώ η κυβέρνηση αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι και τη σύγκληση της Βουλής για το θέμα και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια.

Γιατί πολύ απλά δεν τους νοιάζει το πρόβλημα του φασισμού. Δεν τους καίει το φαινόμενο του ναζισμού. Ούτε καν οι εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής. Εάν ήταν αυτές οι ανησυχίες τους και είχαν τέτοιους φόβους θα έκαναν πολλά, πολύ νωρίτερα.

Εκείνο που τους καίει και τους απασχολεί είναι πώς θα ελέγξουν τις κοινωνικές αντιδράσεις στις μνημονιακές πολιτικές και, κυρίως πώς θα περιορίσουν την αριστερά, που απειλεί να αλλάξει όλο το μεταπολιτευτικό στάτους στο παιχνίδι διακυβέρνησης στη χώρα μας. Απλά δηλαδή να τους νικήσει στις εκλογές.

Όλα τα χειρίζονται με βάση αυτό το κριτήριο.

Ακόμα και τώρα, που το ναζιστικό τέρας αποκαλύφθηκε – και είναι ασύγκριτο με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό θέμα-, εξακολουθούν να το βάζουν στο ίδιο καζάνι με την αριστερά ή και χειρότερα, στοχοποιώντας περισσότερο την αριστερά από την ναζιστική ακροδεξιά.

Ο Σαμαράς μιλά για «δύο άκρα», βάζοντας στην ίδια μοίρα την ακροδεξιά εγκληματική δράση με πολιτικές απόψεις, που υποστηρίζουν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ!

Ο φίλος του και σύμβουλός του Φαήλος Κρανιδιώτης θεωρεί τους χρυσαυγίτες «πατριώτες και εθνικιστές» και έχει ως «αληθινό αντίπαλο» τον «σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ», όπως λέει – δημοσίως και όχι απλά με φίλους του.

Για να ικανοποιήσουν μάλιστα το ακροδεξιό κοινό τους και να στοχοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ διαρρέουν ότι έρχεται η σειρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης με διώξεις κατά στελεχών της για τις Σκουριές!!!

Εντάξει με το φασισμό της Χρυσής Αυγής, μπορεί να τη γλιτώσουμε. Με τους πραγματικούς φασίστες όμως που κυκλοφορούν σε κυβερνητικούς διαδρόμους τι θα κάνουμε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου