Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ποντίκια

Δημήτρης Δανίκας

Ε όχι   λοιπόν!  Ουδείς  αθώος αυτού του κατά συρροήν εγκλήματος.  Δεν μπορείς αγαπητέ μου να  βάζεις πλάτη  για  την  ανάδειξη μιας   εγκληματικής  οργάνωσης και στην  συνέχεια να  τραυλίζεις «δεν ήξερα», «δεν το περίμενα», «δεν με εκφράζουν αυτά τα αποβράσματα της κοινωνίας».

Δηλαδή τι;   Με  IQ  μπιφτεκιού; Τα ίδια  ακριβώς έλεγαν  μετά τον πόλεμο  εκατομμύρια ευυπόληπτων νοικοκυραίων  γερμανών. Τάχα μου   δεν ήξεραν ότι ο εβραίος γείτονάς  τους  μαζί με  την κορούλα και την γυναίκα του εξαερώθηκαν στους φούρνους του Άουσβιτς!

Επομένως διαφωνώ  κάθετα  με το    φτηνό  επιχείρημα ότι η οργή,  η απελπισία, η αφαγία και η καταστροφή, έσπρωξαν  εκατοντάδες χιλιάδες  νοματαίους σ αυτή  την τρισάθλια και καταστροφική επιλογή.  Αν είναι έτσι τότε  ας κόπιαζαν να  στηρίξουν κάποια άλλη παράταξη. Να ψηφίσουν ΚΚΕ;  Πριτς! Ποτέ!  Γιατί,  λέει,  οι κομμουνιστές  θα   μας   στείλουν  στην  Αλβανία του Εμβέρ  Χότζα.  Ωραία.  Ας πούμε  ότι    είναι έτσι. Και   ο Μιχαλολιάκος  που μας έστειλε; Θα σου  πω εγώ.  Στον νταβατζιλίκι,   τα μαχαιρώματα, τα τάγματα εφόδου και  στους  φόνους.

Θα μπορούσαν να  στηρίξουν Καμμένο, Τσίπρα,  Κουβέλη.  Δεν τους αρέσουν;  Ε τότε να  μην ψήφιζαν κανένα.  Όχι σου λέει.  Με τον Κασιδιάρη  αρχηγό θα  καβαλήσουμε τα τεθωρακισμένα,  θα  ισοπεδώσουμε το  Κοινοβούλιο και στην  συνέχεια θα   τους  κρεμάσουμε στην πλατεία Συντάγματος.

Το   ζήτημα είναι  λυμένο ιστορικά.  Μην    ξεχνάμε  τους συνταγματαρχαίους της  21ης Απριλίου.   Οι  οποίοι, παρεμπιπτόντως,  μπροστά στις άναρθρες  κραυγές του Παππά, τα νταηλίκια του Λαγού και την προστασία που πουλούσαν δεξιά και αριστερά οι   χρυσαυγίτες μοιάζουν με  πολιτικούς πρώτης  σειράς.  Θυμηθείτε  λοιπόν. Κοπιάστε και  διαβάστε. Ποιος έδιωξε τους  δικτατορίσκους; Μα φυσικά μερικές χιλιάδες  φοιτητές της Νομικής και του Πολυτεχνείου. Καθώς και  ο στρατός της Τουρκίας  που έκοψε στην μέση την Κύπρο.

Η  πλειονότητα   του  ελληνικού λαού με  την ουρά κάτω από  τα σκέλια.   Αυτή η πραγματικότητα. Και  γι αυτό  προέκυψε «γέφυρα». Δηλαδή από το  καθεστώς του Ιωαννίδη βρεθήκαμε στην   δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή senior  χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Ας μην  κρυβόμαστε. Μεγάλο,  τεράστιο  μέρος του  ελληνικού  λαού  πάσχει αφόρητα από έλλειψη  πολιτικής  κουλτούρας.  Με την κομματική συναλλαγή και  το βόλεμα  σε κάποια κρατική υπηρεσία αρκετοί εξ αυτών  εκμαυλίστηκαν. Στέγνωσαν από κάθε προοπτική.  Το όνειρό τους μια θέση στο Δημόσιο. Απαλλοτρίωσαν την ιδεολογία  τους.  Την όποια ιδεολογία τους.  Παρέδωσαν την «ψυχή»  τους  σε όλους τους  κυβερνητικούς διαβόλους.  Αγωνίστηκαν μόνο  για την καρέκλα τους και τις αυξησούλες  τους. Ταπεινώθηκαν, παραδόθηκαν και μέσα τους έχασαν κάθε εκτίμηση για την αφεντιά τους.

Επομένως ο πολιτικός  «αναλφαβητισμός»,  ο   πανίσχυρος  φιλοτομαρισμός και ο  κοινωνικός  κυνισμός είναι τα  εφαλτήρια των Χρυσαυγιτών. Η ισοπεδωτική μανία ότι  δηλαδή  «όλοι   ίδιοι είναι» το πιο ευτελές  επιχείρημα που με απαλλάσσει από κάθε ίχνος ηθικής αυτουργίας. Λάθος  αγαπητέ μου.

Αφού πρώτα ακολουθούσες σαν σφουγγοκωλάριος άλλοτε  ΠΑΣΟΚ και άλλοτε  ΝΔ  τώρα  με  τον Μιχαλολιάκο παριστάνεις τον επαναστάτη και τον αντισυστημικό. Εσύ με  την ψήφο σου έφερες την καταστροφή και τώρα με την «οργή» σου θέλεις να φέρεις  φασιστικό χάος  και ρατσιστικό μίσος. Μην κρύβεσαι μέσα στο ανώνυμο πλήθος.  Ποντίκια  με γραβάτες και κοστούμια ψήφιζες,  ποντίκια  με  μαχαίρια και κομπούρια   στηρίζεις τώρα. Όπως  λέει και το  γνωστό «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου