Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚ


Αγαπητές συναδέλφισσες της ΠΑΣΚ,

Πρώτα από όλα θέλω να δηλώσω ότι αυτή την ανάρτηση δε θα τη στείλω στα σχολεία, γιατί οι συνάδελφοι έχουν πολύ πιο σπουδαία θέματα να ασχοληθούν και πολύ πιο σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Είναι και η τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σας γιατί έχετε ένα μοναδικό τρόπο να ευτελίζετε τη συζήτηση.

«Οι συνάδελφοι έχουν κρίση», γράφετε. Γι΄αυτό και σας έστειλαν σπίτι σας και δεν εξέλεξαν αιρετό από την ΠΑΣΚ.

«Έχω αυτάρεσκο και ειρωνικό στυλ». Αν βρείτε έστω και έναν που μπορεί να κάνει σοβαρή συζήτηση μαζί σας να μου τον δείξετε γιατί είναι είδος προς εξαφάνιση.  Για το πραγματικό μου ύφος και στυλ δεν έχετε παρά να ρωτήσετε έναν από τους πενήντα συναδέλφους που εργαζόμαστε μαζί στο ίδιο κτηριακό συγκρότημα. Αυτοί θα σας πουν για το ποιος είμαι και πώς συμπεριφέρομαι.

«Τους εισηγητές στα Γιάννενα τους πρότειναν η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ». Μπράβο τους και πάντα τέτοια. Έχω νομίζετε κανένα πρόβλημα να επιβραβεύσω τα καλά που γίνονται από όπου και αν προέρχονται; Αλλά, συγγνώμη βρε παιδιά, εσείς δεν ήσασταν που αποκαλούσατε τη ΔΑΚΕ φασίστες και αυτοί σας έλεγαν πρασινορουφιάνους; Τι άλλαξε και αγαπηθήκατε τόσο;

«Η αίθουσα στα Γιάννενα άδειασε γιατί αυτό ήθελε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Μπράβο στα παιδιά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφού κατάφεραν οι τετρακόσιοι πενήντα από τους πεντακόσιους να είναι δικοί τους.

«Είμαι και εγώ ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Επιτέλους με βρήκατε! Με ξεκινήσατε από την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, με πήγατε στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και τώρα ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μαζί σας!  Ό,τι  πείτε  αν και στο τέλος θα μου δημιουργήσετε κρίση ταυτότητας. Σας παρακαλώ πολύ όμως όχι ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Εκεί θα τα χαλάσουμε και θα έχουμε θέμα.

«Αδυνατώ να αντιληφθώ από αγώνες γιατί δεν έχω χάσει μεροκάματα». Για σκεφτείτε μήπως έχετε κερδίσει και εσείς κάτι βρε κορίτσια! Όλο χάνετε; Μήπως σας διαφεύγει κάτι που το έχετε ξεχάσει; Τους δικούς μου αγώνες τους ξέρουν αυτοί που πρέπει. Λογαριασμό δε θα σας δώσω και ούτε χρειάζεται να κάνω διαφήμιση. Υπάρχουν διάφοροι αγώνες στη ζωή και όχι μόνο η μία μέρα απεργίας που κάνετε.

Η καταγγελία σας όμως συναδέλφισσες ήταν γιατί δεν κατέβηκα στην Αθήνα και δεν ενημερώθηκα για την αξιολόγηση και τα πειθαρχικά. Έτσι δεν είναι; Δώδεκα αναρτήσεις έχω στο blog –δικές μου και από το διαδίκτυο- γι΄αυτά τα θέματα. Γνωρίζετε κάποιον  που να έχει ασχοληθεί περισσότερο; Και αν ναι, ποιος είναι αυτός; Μήπως τελικά το πρόβλημά σας είναι ότι είμαι ενημερωμένος και ενημερώνω του συναδέλφους; Μήπως τελικά το πρόβλημά σας είναι ότι ακούγεται μια φωνή ανεξάρτητη και πέρα από σκοπιμότητες;  Μήπως τελικά φοβάστε ότι ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι θα αντιληφθούν ότι πράγματι δεν έχουμε σχέση με τον συνδικαλισμό των ημετέρων, της εξυπηρέτησης και των σκοπιμοτήτων;

ΥΓ1. Θα παραιτηθώ όταν έστω και ένας συνάδελφος μου αποδείξει ότι τον αδίκησα στο υπηρεσιακό ή δεν τον στήριξα όσο θα έπρεπε. Όπου και αν ανήκει αυτός από όποιο χώρο και αν προέρχεται, εγώ την άλλη μέρα παραιτούμαι.

ΥΓ2. Τελικά θα πάρει θέση η ΠΑΣΚ για την κατά προτεραιότητα απόσπαση της συναδέλφου στο ΔΣ;  Γραπτή θέση γιατί πλησιάζουν οι εκλογές του συλλόγου και πρέπει να ξέρουν οι συνάδελφοι τι ισχύει.

ΥΓ3. Βρείτε κάτι άλλο να ασχοληθείτε και να βγάλετε τα εσώψυχά σας. Εγώ δε σας «παίζω» άλλο.

Με τιμή

Γαπκιάδης Γιώργος

1 σχόλιο:

  1. H σοσιαλιστική ΠΑΣΚ δεν εξέλεξε αιρετό ούτε και στους καθηγητές, ...έτσι ενημερωτικά. Αλλά συνεχίζει να φωνασκεί! Όπως λέει η παροιμία, "Οι άδειοι τενεκέδες κάνουν το μεγαλύτερο θόρυβο"...
    Παπαδάμος Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή