Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

«Φρένο» από ΠΑΣΟΚ στο Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ενώ ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος βρίσκεται στο πάρα πέντε να αποστείλει το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , προς επεξεργασία, στο Συμβούλιο της Επικρατείας , το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση διατυπώνει τις εξής ενστάσεις:
Α. Το προτεινόμενο, από το υπουργείο Παιδείας σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, έχει μονομερώς ελεγκτικό-εποπτικό χαρακτήρα, δεν συνδέεται με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, δεν επικεντρώνεται στην τρέχουσα επαγγελματική τους δυνατότητα στην τάξη, αλλά δίνει μεγάλη έμφαση στα τυπικά προσόντα και σε ποικίλης προέλευσης “χαρτιά”.
Β. Ταυτόχρονα εισάγει διαδικασίες χρονοβόρες, γραφειοκρατικές και μη εφαρμόσιμες, ενώ χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, ασάφειες, νομοθετικές ατέλειες, αστοχίες και παραλείψεις.
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
Το τελικό Προεδρικό Διάταγμα έχει μικροαλλαγές σε σχέση με αυτό που στις 20 Ιανουαρίου ο υπουργός Παιδείας δημοσιοποίησε ζητώντας τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΑΛΛΑΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου