Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

«Μαύρο» στους τσαρλατάνους, ψήφο στην ελπίδα‏

 Αργύρης Κωστάκης
Ο χρόνος είναι αμείλικτη βία. Συναισθηματική, ψυχική και πνευματική βία. Ένα αγριεμένο θηρίο είναι. Δεν μπορούμε να το τιθασεύσουμε. Ένα τρελαμένο κτήνος είναι. Δεν μπορούμε να τον λογικέψουμε. Μόνο να τον ξεγελάσουμε, μπορούμε.
Και τον ξεγελάμε, όταν ζούμε κάθε στιγμή σαν αιωνιότητα…

Ωραία τα λόγια και οι ευχές, θα μου πείτε. Το θέμα είναι η πράξη. Αν κλείσετε τα μάτια σας, γαληνέψετε την καρδιά σας και σκεφτείτε ότι η μόνη επαναστατική πράξη σε αυτές τις αποφράδες ημέρες είναι η απόφαση, ίσως τότε λυτρωθείτε. Και προσπαθήσετε συνειδητά -με τις αποφάσεις και τις επιλογές σας- να κάνετε τις ευχές πράξεις.
Να μιά τεράστια, και ίσως μοναδική, τελευταία ευκαιρία στις ζωές μας να κάνουμε την ευχή πράξη. Και το 2015, μέσω της ψήφου μας στις εθνικές εκλογές, είναι η χρονιά της ελπίδας, της ομορφιάς και της αγάπης. Με τη δύναμη της ψήφου μας να στείλουμε στην οριστική πολιτική σύνταξη όλους αυτούς τους τσαρλατάνους που διέλυσαν τις ζωές μας.

«Δεξιούς», που άσκησαν απάνθρωπες πολιτικές, και «αριστερούς» εξουσιομανείς, που μας λένε συνειδητά ελεεινά ψέματα γιά να κλέψουν την ψήφο μας. «Κεντρώους» που μας απογοήτευσαν και μας αγνόησαν. Φασίστες και ρατσιστές που ντρόπιασαν τη Δημοκρατία.

Ελάτε το 2015 να ψάξουμε και να βρούμε -γιατί σίγουρα υπάρχουν – κόμματα και ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν να βρούμε «σπίτι» σε αυτόν τον άγνωστο φρικτό κόσμο, που αφήνει πίσω της το άθλιο σύστημα της Μεταπολίτευσης. Εκμαυλισμένους πολιτικούς, που είναι ήδη στη φυλακή ή θα έπρεπε να είναι, γιατί διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα. Επαγγελματίες συνδικαλιστές του δημοσίου, που με τις παράλογες μαξιμαλιστικές τακτικές τους γιά το καλό των συντεχνιών, δυναμίτισαν το μέλλον των ίδιων των παιδιών τους.
Απατεώνες μεγαλοφοροφυγάδες που θησαύρισαν σε βάρος μας. «Απλούς» υπαλλήλους, που διορίστηκαν στο δημόσιο με πλαστά έγγραφα, και έζησαν σε βάρος μας. Ανώνυμους πολίτες, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ( με «μαιμού ¨συντάξεις και επιδόματα), λεηλάτησαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Αργυρώνητους δημοσιογράφους, που βρέθηκαν στα σκοτεινά δωμάτια της εξουσίας και παραπληροφόρησαν την κοινωνία.
Ελάτε να ξεγελάσουμε λοιπόν τον χρόνο. Και να ζήσουμε κάθε στιγμή σαν παντοτινή.
Και να θυμόμαστε εκείνο το σοφό που έλεγαν οι καβαλιστές και επισημαίνει ο Αμερικανοεβραίος νομπελίστας συγγραφέας Ισαάκ Μπάσεβιτς Σίνγκερ, σε σημειώσεις γιά μιά έκδοση συλλογής διηγημάτων του που διάβασα τις γιορτές: «Αποστολή του ανθρώπου είναι να διορθώνει τα λάθη που έκανε στον κόσμο αυτό, αλλά και σε προηγούμενες ζωές».

Μακάρι το 2015 να είναι η χρονιά ορόσημο γιά την πατρίδα μας. Αρκεί η σωστή απόφαση. Στις 25 Ιανουαρίου. Γιά να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε. Ή ακόμη καλύτερα, να προλάβουμε να μην κάνουμε τα λάθη που θέλουμε να κάνουμε. Έστω σε αυτή τη ζωή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου