Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Δάσκαλοι και καθηγητές στο υπ. Παιδείας για να «μπλοκάρουν» τα υποχρεωτικά σεμινάρια των στελεχών εκπαίδευσης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας,  θα πραγματοποιούσουν σήμερα Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι, δάσκαλοι και καθηγητές  με πρωτοβουλία  των  κορυφαίων συνδικαλιστικών τους οργάνων (ΟΛΜΕ και  ΔΟΕ), σε μια προσπάθεια να «μπλοκάρουν» τα προγραμματισμένα υποχρεωτικά σεμινάρια των στελεχών εκπαίδευσης (Διαβάστε εδώ για τα σεμινάρια)

ΟΛΜΕ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
    Το Σάββατο, 15/3/14 ξεκινούν στο Υπ. Παιδείας τα σεμινάρια των στελεχών εκπαίδευσης και των σχολικών συμβούλων προκειμένου να «επιμορφωθούν» για να ασκήσουν το ρόλο του αξιολογητή στην προωθούμενη ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
    Η Ομοσπονδία μας έχει εκφράσει επανειλημμένα την πλήρη αντίθεση του κλάδου μας εκπαιδευτικών στην προωθούμενη αξιολόγηση και το νομοθετικό της πλαίσιο και διεκδικούμε την ακύρωσή τους.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς
σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
έξω από το Υπ. Παιδείας στο Μαρούσι
(στάση Ηλεκτρικού: Νερατζιώτισσα)
το Σάββατο, 15/3/14 στις 2 μ.μ.

ΔΟΕ:Μπλοκάρουμε τα σεμινάρια της «ντροπής»
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δίχως καμία διάθεση να αντιληφθεί το μέγεθος της αντίδρασης των εκπαιδευτικών ενάντια στην αδιέξοδη και δίχως κανένα διάλογο πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της αξιολόγησης, συνεχίζει απτόητη τον προγραμματισμό που της επιβάλλει η απόφαση να διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση και η προοπτική απορρόφησης κι άλλων κοινοτικών κονδυλίων, όχι φυσικά προς όφελος των μαθητών και της δημόσιας εκπαίδευσης.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αποκαλούμενη αυτοαξιολόγηση έχει ναυαγήσει κι ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποκύπτουν σε πιέσεις ώστε να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας. Γνωρίζουν ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενυπόγραφα και με αίσθηση της ευθύνης που έχουν απέναντι στο δημόσιο σχολείο και τους μαθητές τους, είπαν ένα δυναμικό «Όχι» στην αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση χειραγώγηση που οδηγούν σε υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, κλείσιμο σχολείων και απολύσεις.
  Συνεχίζουν, όμως, καλώντας, το Σάββατο 15 (από 15.30 ως 21.00) και την Κυριακή 16 Μαρτίου (από 9.30 ως 15.00),  τα στελέχη της εκπαίδευσης (Περιφερειακούς Δ/ντές, Προϊστάμενους Επιστημονικής Καθοδήγησης, Διευθυντές Εκπαίδευσης…) σε «επιμόρφωση» για την αξιολόγηση στο Υπουργείο Παιδείας.
Η απάντηση θα είναι δυναμική και αποτελεσματική. Καλούμε το σύνολο των εκπαιδευτικών να δώσουν δυναμικό παρόν έξω από το Υπουργείο Παιδείας το Σάββατο 15 Μαρτίου  στις 14:30 ώστε όλοι μαζί να αποτρέψουμε την πραγματοποίηση της «επιμόρφωσης» και να δώσουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου το μήνυμα ότι οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί της δε θα περάσουν.  Καλούμε επίσης τα στελέχη της εκπαίδευσης να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που έχουν για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης και λειτουργώντας ως αυτό που πρώτιστα είναι, εκπαιδευτικοί, να συνταχθούν με την Ομοσπονδία στην οποία ανήκουν και να είναι μαζί μας έξω από το Υπουργείο κι όχι απέναντί μας μέσα, στην «επιμόρφωση» της χειραγώγησης και της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.
«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ»
ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου