Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Απόψεις

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,


  • Την Πέμπτη, 13-3-2014, πέρασε από το σχολείο μας το Δ.Σ. του Συλλόγου και μάς ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης και -κυρίως- για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
  • Δεν έχω κανένα λόγο να διαφοροποιηθώ με τη θέση του Δ.Σ. ούτε με εκείνη της ΔΟΕ (να καθυστερήσουμε τη σύνταξη των πρακτικών και όταν αναγκαστούμε να τα συντάξουμε σύμφωνα με το πρότυπο της ΔΟΕ) όμως η άποψή μου (τη διατύπωσα στα μέλη του Δ.Σ. και τους συναδέλφους μου) είναι ότι αυτοί οι οποίοι είναι καλυμμένοι από ένα τέτοιο πρακτικό είναι οι διευθυντές των σχολείων. Αυτοί κάνουν το καθήκον τους: Συγκαλούν τον σύλλογο διδασκόντων και αυτός αποφασίζει να μην δημιουργηθούν οι ομάδες εργασίας. Δε λέει πουθενά ότι ο διευθυντής πρέπει να βάλει υποχρεωτικά τους εκπαιδευτικούς σε ομάδες εργασίας. Επομένως οι διευθυντές, μετά τη σύνταξη του πρακτικού, έχουν πράξει αυτό που τους αναλογεί. Όρκο για το ότι αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς δεν παίρνω...
  • Το σεμινάριο της "ταξιολόγησης", έστω και αν συμμετείχαν λιγότερα από τα μισά στελέχη της εκπαίδευσης, τελικά πραγματοποιήθηκε.
Με σεβασμό
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου