Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Σχετικά με την επιμόρφωση Β΄ επιπέδου ΤΠΕ

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα της Δ.Π.Ε. Καστοριάς:

  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ19/20, καθώς και «συναφών» κλάδων, που έχουν πιστοποιηθεί επιτυχώς για τις γνώσεις και βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α΄ επίπεδο). Από την προϋπόθεση της πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ19/20. 
  • Επισημαίνουμε ότι η παρούσα επιμόρφωση συμπληρώνεται με την εφαρμογή γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα στη σχολική τάξη από τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς, ως οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας, με την υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών και των υποστηρικτικών δομών της Πράξης.
  • Συνεπώς, δυνατότητα συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι κατά την περίοδο που παρακολουθούν το επιμορφωτικό πρόγραμμα, ασκούν διδακτικό έργο στην τάξη. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, θα πρέπει ειδικότερα κατά την περίοδο αυτή, να διδάσκουν ένα από τα βασικά μαθήματα του κλάδου στον οποίο αντιστοιχεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν. Σχετικά με την παραπάνω προϋπόθεση, όλοι οι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να προσκομίσουν ειδική Δήλωση/ Βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου τους (διαθέσιμη ΕΔΩ), κατά την εγγραφή τους στο πρόγραμμα, στο Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης.

Σχόλιο: Θα πρέπει το συντομότερο δυνατό το Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης να διενεργήσει έλεγχο αν όλοι όσοι κληρώθηκαν να παρακολουθήσουν την επιμόρφωση πληρούν τις νόμιμες προϋοθέσεις. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε να αντικατασταθούν άμεσα από όσους είναι επιλαχόντες.

1 σχόλιο:

  1. Μα τι γίνεται... Κι εδώ "παρατράγουδα"; Δεν πάμε καθόλου καλά. Από το κακό στο χειρότερο... Συνάδελφοι, λέμε "όχι" σε κάθε αυθαιρεσία. Από όπου κι αν προέρχεται. Να μην περάσει το άδικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή