Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Η έναρξη των σεμιναρίων της ντροπής απέτυχε - Μόνο 62 από τα 160 στελέχη εκπαίδευσης συμμετείχαν

Επιμέλεια: alfavita.gr
Την ήττα του υπουργείου Παιδείας σε σχέση με την προσπάθεια έναρξης των σεμιναρίων των στελεχών εκπαίδευσης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ. Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο παιδείας το Σάββατο, κατάφερε να δώσει ένα σοβαρό πλήγμα στην νομιμοποίηση αλλά και στην υλοποίηση της αξιολόγησης.
Παρά τα δακρυγόνα και την τρομοκρατία, οι αντιδράσεις που εδώ και αρκετό διάστημα έχουν έρθει στην επιφάνεια από τη συντριπτική πλειοψηφία των  συλλόγων και των τοπικών ΕΛΜΕ, είχαν σαν αποτέλεσμα μια νίκη στο διαρκή αγώνα ενάντια στις απολύσεις και στην απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου.
Δείτε πιο κάτω ολόκληρη την ανακοίνωση της ΔΟΕ:
Η επιχείρηση της έναρξης των σεμιναρίων των στελεχών εκπαίδευσης για την αξιολόγηση το Σάββατο 15 Μαρτίου στο Υπουργείο Παιδείας, απέτυχε παταγωδώς.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιστράτευσε πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ για να αντιμετωπίσει τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς. Δακρυγόνα και βία χρησιμοποιήθηκαν σε αφθονία, για μια ακόμη φορά, ως «εργαλεία» για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής.
Στελέχη της εκπαίδευσης, επίδοξοι αξιολογητές, είχαν φροντίσει να μπουν κρυφά από νωρίς το πρωί στο Υπουργείο, αν και το σεμινάριο άρχιζε στις 15.30, για να μην αντικρύσουν στα μάτια τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς. Άλλοι πάλι χρησιμοποιώντας επιταγμένα ταξί και με συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων κατάφεραν να μπουν στο χώρο του Υπουργείου πολύ αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα.
  Ό, τι κι αν έκαναν, όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών εκπαίδευσης δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο σεμινάριο, με κάποιους να φθάνουν μέχρι τους συγκεντρωμένους και να δηλώνουν ότι επιλέγουν να μην είναι παρόντες στα σεμινάρια.
Οι μόλις 62 παρόντες (από τους 160 που κλήθηκαν να συμμετέχουν) που καταδέχτηκαν να παρακολουθήσουν το ακυρωμένο σεμινάριο της βίας και της ντροπής είναι κόλαφος για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Η νίκη αυτή του εκπαιδευτικού κινήματος είναι ο προάγγελος της ακύρωσης της αξιολόγησης – χειραγώγησης. Τα σχέδια του Υπουργείου θα μείνουν στα χαρτιά. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται. Καλούμε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να ακολουθήσουν το παράδειγμα της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών που το Σάββατο επέλεξαν να βρίσκονται με την πλευρά του οργανωμένου Κλάδου, του οποίου είναι αναπόσπαστο κομμάτι, κι όχι του Υπουργείου και δε συμμετείχαν στο σεμινάριο της ντροπής.
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/3 ΣΤΙΣ 14:30 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου