Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Απάντηση στον συνάδελφο αιρετό

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Επειδή κάποια σχόλια του συναδέλφου αιρετού αφορούσαν το άτομό μου, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
  • Εκπροσωπώντας από τη θέση του αιρετού την Ανεξάρτητη Κίνηση -πρώτη δύναμη στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις-, νιώθω μεγάλη ευθύνη αυτή η εκπροσώπηση να είναι με ήθος, εντιμότητα, δικαιοσύνη και μετριοφροσύνη. Χωρίς φανφάρες, λαϊκισμούς, μεγαλοστομίες και κτητικές αντωνυμίες προσπαθώ να φανώ αντάξιος στις προσδοκίες όλων των συναδέλφων.
  • Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αφότου ανέλαβα τα καθήκοντά μου δήλωσα ότι η λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι πολύ καλή και εξήρα τις προσπάθειες του Διευθυντή κ. Μασλάρη, των διορισμένων μελών της κ. Μιχαηλίδου και του κ. Παπασταύρου καθώς και του Γραμματέα κ. Τοκατλίδη Ευάγγελου. Όμως το  Υπηρεσιακό Συμβούλιο επιβάλλεται να λειτουργεί αμερόληπτα, γιατί επομένως πρέπει κάποιος να πανηγυρίζει για τα αυτονόητα;
  • Επίσης, εξήρα τις προσπάθειες της Προέδρου και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου. Δεν επιτρέπω ποτέ στον εαυτό μου να καταφύγει σε ψέματα, συκοφαντίες και κτυπήματα "κάτω από τη μέση", γιατί σέβομαι τους συναδέλφους και την ενότητα έχω μάθει να τη δείχνω με πράξεις και όχι με κούφια λόγια και υποκρισία.
  • Στην τοποθέτηση των Περιφερειακών Διευθυντών έγραψα ότι έγιναν με καθαρά κομματικά κριτήρια και με βάση τη δύναμη της τρικομματικής (τότε) κυβέρνησης στις εκλογές. Για τις τοποθετήσεις των μη αιρετών μελών του Υπηρεσιακού είπα ότι έγιναν και αυτές με κομματικά κριτήρια απαντώντας στον συνάδελφο που -υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων των συναδέλφων- έστειλε επιστολή σε όλα τα σχολεία για να μας ενημερώσει ότι για πρώτη φορά έγιναν αξιοκρατικά.
  • Καταλαβαίνω ότι κάποιοι αισθάνονται αμήχανα επειδή εκπροσωπούν με τη συνδικαλιστική τους παράταξη τα κόμματα που έφεραν τη χώρα μας εδώ που είναι σήμερα. Πιστέψτε με δε φταίω εγώ γι΄αυτό. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και με αυτές πορεύεται. Δεν ξέρω πόσοι και ποιοι είναι της "σχολής Τομπούλογλου". Μια πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία με τον κ. Τομπούλογλου... Πατήστε εδώ! Αυτό που ξέρω είναι ότι ο κομματικός συνδικαλισμός έκλεισε τον ιστορικά καταστροφικό του κύκλο και ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη το θέατρο του παραλόγου και να αντιμετωπίσουμε τους συναδέλφους με ειλικρίνεια και εντιμότητα.
 Υ.Γ. Θα μπορούσα να γράψω πολλά παραδείγματα για τους τρόπους και τις μεθόδους που έχουν χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν ο συνάδελφος αιρετός και κάποιοι άλλοι συνδικαλιστές και αφορούν το άτομό μου αλλά δε νομίζω ότι ωφελεί σε τίποτε αυτή τη στιγμή. Έχουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα.

Γαπκιάδης Γεώργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου