Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι.
  • Επειδή στο τέλος εκτός από τη σοβαρότητά μας θα χάσουμε και τη λογική μας και επειδή ο καθένας βγαίνει και γράφει ό,τι γουστάρει υποτιμώντας τη νοημοσύνη των συναδέλφων: 
  • Τα Συμβούλια Επιλογής δεν έχουν καμία σχέση με την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και την τοποθέτηση και τρίτου αιρετού η οποία θα γίνει μετά το τέλος της επιλογής διευθυντών των σχολικών μονάδων.
  • Τα συμβούλια επιλογής υποψηφίων διευθυντών αποτελούνται από τα μέλη του ΠΥΣΠΕ στα οποία συμμετέχουν επιπλέον α) ένας σχολικός σύμβουλος και β) ένας εκπαιδευτικός με δεκαπενταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία.Τα ανωτέρω μέλη ορίζονται με τους αναπληρωτές τους με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ύστερα από γνώμη του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Εννοείται ότι στα συμβούλια επιλογής δε συμμετέχουν όσοι είναι υποψήφιοι διευθυντές.
  • Αν τώρα η στελέχωση του Συμβουλίου Επιλογής είναι "προάγγελος" και για την τοποθέτηση του τρίτου αιρετού, αυτό δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Καλό όμως είναι να μην παίζουμε με τις λέξεις γιατί πουθενά το Υπουργείο δεν αναφέρει ότι το τρίτο αιρετό μέλος θα βγει από την τρίτη παράταξη.
  • Για όσους έχουν ασθενή μνήμη -και είναι βλέπω αρκετοί- στις πολύ πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια τα αποτελέσματα ήταν:
Ψήφισαν: 404
Έγκυρα: 394
Ανεξάρτητη Κίνηση: 213
ΔΑΚΕ: 126
Ευρεία Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών: 55
Το εκλογικό μέτρο είναι το 1/3 στα έγκυρα ψηφοδέλτια, δηλαδή, 394:3=131,3
Από την πρώτη κατανομή παίρνει μία έδρα η Ανεξάρτητη Κίνηση.
Στη δεύτερη κατανομή οι παρατάξεις έχουν: 
ΔΑΚΕ: 126
Ανεξάρτητη Κίνηση: 82
Ευρεία Δημοκρατική Κινηση Εκπαιδευτικών: 55
Από τη δεύτερη κατανομή την έδρα την παίρνει η ΔΑΚΕ.
Είναι προφανές ότι αν υπάρξει τρίτος αιρετός αυτός πρέπει να είναι από την Ανεξάρτητη Κίνηση. Αν κάποιοι θέλουν να παραβλέψουν τις πρόσφατες εκλογές και να επιλέξουν τον τρίτο αιρετό με τα δικά τους μέτρα και σταθμά είναι ελεύθεροι να το κάνουν. Προσωπική μου άποψη είναι ότι χρειάζεται στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία και να σεβόμαστε τη βούληση των συναδέλφων όπως αυτή αποτυπώνεται στις εκλογές και όχι από τα like στο f/b.
Θερμή παράκληση να σταματήσει η υποτίμηση της νοημοσύνης μας.
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου