Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Βόθρος

Δημήτρης Δανίκας

Το μεγαλείο μιας αφρικανικής μπανανίας. Που ονομάζεται Hellas. Να Gelas. Και που εκ τύχης τοποθετήθηκε στο ανατολικό υπογάστριο της γηραιάς ηπείρου.

Γιατί σε ολόκληρο τον ντουνιά δεν υπάρχει μισή γεωγραφική κουκίδα που τα ιδιωτικά της κανάλια να φιλοξενούν επί 24ωρου καθημερινής βάσεως τον ίδιο υπουργό. Και που αυτός ο συγκεκριμένος υπουργός να χρησιμοποιεί τα κανάλια προς αλίευση ψήφων. Πουθενά. Ούτε στην Ζιμπάμπουε. Ούτε στην Ταγκανίκα. Σας βεβαιώ!

Έτσι και κάνεις ζάπινγκ στον ίδιο Άδωνι Γεωργιάδη πέφτεις. Έτσι και παίζεις με την βελόνα του ραδιοφώνου πάλι στον ίδιο Γεωργιάδη πέφτεις. Δεν υπάρχει τηλεοπτική και ραδιοφωνική εκπομπή που να μην έχει παραδώσει το πρόγραμμά της στον Γεωργιάδη. Τσάμπα διαφήμιση.Τσάμπα προσωπική προβολή. Τσάμπα καναλάρχης. Τσάμπα ραδιοφωνατζής. Τσάμπα προσωπικές δημόσιες σχέσεις. Τσάμπα όλα. Ο αθεόφοβος έχει μετατρέψει την υπουργική του ιδιότητα σε προσωπικό τηλε-ραδιοφωνικό σόου. Και κόβω το σβέρκο μου ότι στις επερχόμενες εκλογές θα σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση. Πολύ μπροστά από τον καταιδρωμένο δεύτερο της Νέας Δημοκρατίας

Τις πταίει; Πάντως όχι ο Αδωνις. Αυτός κάνει άριστα την δουλειά του. Βγαίνει, ωρύεται, υποκρίνεται τον αδικημένο και εκτοξεύοντας λύματα προς τον ανεμιστήρα , τα οποία προμηθεύεται από τον πλησιέστερο βόθρο, λερώνει όποιον βρει μπροστά του.Τελευταίο του θύμα ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο κόκκινο» και ο διεθυνητής προγράμματος Κώστας Αρβανίτης. Που επειδή εκχώρησαν πέντε λεπτά ραδιοφωνικού χρόνου σε φαρμακευτική εταιρεία, έναντι τριών χιλιάδων φραγκοδίφραγκων, θεωρούνται κατά τον Γεωργιάδη διαπλεκόμενοι και επομένως διεφθαρμένοι.

Θράσος; Κάτι χειρότερο. Εδώ οι άνθρωποι της παράταξής του παρέα με του πράσινους συμμάχους τους κατακρεούργησαν ταμεία, ελπίδες, ανθρώπινες ζωές, ολόκληρη την χώρα και εκείνος ισχυρίζεται ότι για τρία ψωροχιλιάρικα ο Αρβανίτης είναι διαπλεκόμενος και επομένως κλέφτης. Είπε ο γάιδαρος κεφάλα το σπουργίτη.

Τις πταίει; Μα φυσικά οι συνάδελφοι που του εκχωρούν τσάμπα ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό χρόνο. Γιατί αυτό; Επειδή ο Γεωργιάδης είναι κάτι σαν σόουμαν και κάτι σαν κωμικός επιθεώρησης του Δελφινάριου. Γι αυτό. Με απλά λόγια δεν έχει σημασία τι λέει. Σημασία έχουν το θέαμα, η φασαρία, τα πλακώματα, τα ουρλιαχτά, τα μπινελίκια. Ετσι ανεβαίνουν οι δείκτες της θεαματικότητας και της ακροαματικότητας.Κάθεσαι εσύ στον καναπέ απέναντι από το χαζοκούτι και χάσκεις με τις μπαλαφάρες. Κάπως έτσι.

Τι έπρεπε να γίνει; Το στοιχειώδες. Ρεπορτάζ και σε βάθος δημοσιογραφική έρευνα στο κύκλωμα Υγεία. Απλά πράγματα. Τι απ΄ όλα αυτά που αμολάει ο Γεωργιάδης ισχύει και τι δεν ισχύει. Ποια η αλήθεια ποια τα ψέμματα. Αυτή η δουλειά του δημοσιογράφου. Αυτή η δουλειά των εκπομπών ενημέρωσης. Αυτή η δουλειά κάθε εκπομπής που ασχολείται με την πληροφόρηση.

Το χω ξαναγράψει. Και θα το γράφω διαρκώς. Η κρίση πρωτίστως είναι κοινωνική, θεσμική, πολιτική και πολιτιστική. Παράδειγμα η σχέση του Αδωνι με τα Media. Εκείνος ευτελίζει την υπουργική του ιδιότητα στο επίπεδο καραγκιόζ μπερντέ. Τα Media ευτελίζουν το λειτούργημά τους στο επίπεδο του καφενείου και της πρέφας. Ως εκ τούτου κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου