Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Προϋπολογισμός λεηλασίας για το 2014Νέο γύρο λεηλασίας σηματοδοτεί ο προϋπολογισμός του 2014 όσο και αν η κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και ΕΕ/ΔΝΤ μέσω των παπαγάλων στα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού και η έκθεση για το Δημόσιο χρέος της σχετικής επιτροπής της Βουλής περιγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πώς θα συνεχιστεί το στύψιμο της εργαζόμενης πλειοψηφίας για της διατήρηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Φόροι πάνω, κοινωνικό κράτος κάτω!
Για άλλη μια χρονιά χωρίς ντροπή παραδέχονται πως θα μας φορολογήσουν περισσότερο (+2,5 δις άμεσοι φόροι!!). Εδώ έρχονται οι φοροεπιδρομές στα χωράφια των παππούδων μας σε καταράχια και φαράγγια, εδώ κολλάει η μονιμοποίηση του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ με άλλο όνομα. Απειλούν κιόλας με κατασχέσεις των χωραφιών και σπιτιών όσων  δε θα μπορούν να πληρώσουν τους φόρους! Είναι χαρακτηριστικό πως υπολογίζουν πλέον να μας τα πάρουν με άμεσο τρόπο και όχι μέσω ΦΠΑ ή άλλων ειδικών φόρων κατανάλωσης καθώς παραδέχονται πως η κάθε είδους κατανάλωση έχει πιάσει πάτο (-6,3% το 2013).  
Ταυτόχρονα συνεχίζεται το ξεθεμελίωμα του κοινωνικού κράτους: -2,5δις σε ασφάλιση και περίθαλψη, -0,5 δις σε λειτουργικές δαπάνες. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει λιγότερα νοσοκομεία, πιο κρύα σχολεία, οικονομικό αδιέξοδο για τα ταμεία στις φαρμακευτικές δαπάνες. Για αυτό από τώρα ετοιμάζουν νέο ασφαλιστικό, για αυτό βάζουν το εισιτήριο στα νοσοκομεία στα 25ευρώ και καθιερώνουν κόστος σε βάρος του ασφαλισμένου 1 ευρώ ανά συνταγή την ίδια στιγμή που μειώνουν τις εργοδοτικές εισφορές στα ταμεία.  Επιδιώκουν να μεταφέρουν σταδιακά όλο το κόστος περίθαλψης στις πλάτες του λαού για να διατηρηθεί η κερδοφορία των εργοδοτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου