Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Κάγκελα

Δημήτρης Δανίκας 

Τι να κάνω; Είμαι αναγκασμένος να επιστρέψω στην μπαρουφολογία του κυρ Θόδωρου του Πάγκαλου.

Αυτού ντε του φερόμενου ως σοβαρού και τάχα μου αθυρόστομου πολιτικού. Αυτός που για να απενοχοποιήσει τη μαφία της διαπλοκής και του πλιάτσικου επινόησε την μεγαλοπρεπέστατη λαλακία του «όλοι τα φάγαμε». Αυτός που εν μέσω καταστροφής διόρισε στην Βουλή τον επιμελητή του βιλίου του. Αυτός που «έδωσε» τον Οτσαλάν. Που αρκετοί εξ ημών και υμών έχετε εκλάβει ως ντόμπρο, ειλικρινή και μαχητικό. Αυτός ντε που έχει μετατρέψει την πολιτική σε καφενείο, πρέφα, ούζο, τσίπουρο, πλάκα, χαβαλέ και χα χα χου χα. Και δεν είναι μόνος. Δυστυχώς.

Προφανώς και προκειμένου να παραστήσει τον καμπόσο και τον τσάμπα μάγκα έστειλε στα καναβάτσα όλους τους ιθαγενείς «κοριούς» που τόλμησαν να κρυφακούσουν κουβέντες και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις της αμερικανικής πρεσβείας εν Αθήναις. Αν έγινε τέτοιο πράγμα. Αν πράγματι από τις παρακολουθήσεις βγήκε κάποιο λαβράκι. Και αν αυτό το λαβράκι το αξιοποίησε η ελληνική κυβέρνηση. Μεταξύ μας; Αμφιβάλλω για όλα!

Ελάτε τώρα. Από τα μπαλκόνια και από τα τηλεοπτικά «παράθυρα» άπαντες οι ιθαγενείς κυβερνητικοί αμολάνε εθνικοπατριωτικές μπαλοθιές εναντίων ξένων «βαρβάρων». Όταν όμως ακόμα και η σφουγγαρίστρα του εκάστοτε πλανητάρχη τους υποδέχεται στην κουζίνα του Λευκού Οίκου, εκείνοι προσέρχονται με το ίδιο στυλ που στον «Νονό» οι παρατρεχάμενοι ασπάζονται την παρατεταμένη χείρα του Ντον Κορλεόνε!

Όμως δεν είναι μόνος ο κυρ Θόδωρος ο «ντόμπρος». Το σπορ της ευτέλειας είναι το πιο διαδεδομένο και το πιο προσφιλές ανάμεσα σε πολλούς εκπροσώπους του Έθνους. Να ας πούμε το κοκοράκι με το όνομα Άδωνις Γεωργιάδης. Που έτσι και παίξεις με το τηλεκοντρόλ σε κάποιο κανάλι θα τον τσακώσεις να παριστάνει τον επαναστάτη. Όπως ας πούμε χτες πρωί πρωί με την αυγούλα. Όπου περίπου έλεγε ότι οι κάτοικοι του «λαικού» Ψυχικού θα υποφέρουν με το νέο χαράτσι ακίνητης περιουσίας. Να βγάλω χαρτομάντηλο να σφουγγίσω τα δάκρυα από τα μάτια μου.

Όπως, ας πούμε, ο λαλίστατος Μάκης Βορίδης. Που χτες στην Βουλή απαστόμωσε τον Κασιδιάρη λέγοντας, περίπου, ότι ναι μεν πριν τριάντα χρόνια υπήρξε εκλεκτό μέλος της φασιστικής ΕΠΕΝ με ήρωα τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, αλλά τώρα είναι με την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Επομένως ουδεμία σημασία έχει τι έκανες τότε. Σημασία έχει τι κάνεις τώρα.

Για παράδειγμα. Υπήρξες βασανιστής; Δεν πειράζει. Αρκεί μετά από μερικά χρόνια να είσαι δεξιός βουλευτής. Πράγμα που σημαίνει-και μπορεί να συμβεί-ο σημερινός Μιχαλολιάκος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, μπορεί σε τρία τέρμινα, να μεταμορφωθεί και να αναρριχηθεί στην σημερινή θέση του Μάκη Βορίδη ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας!

Αν κάποιος εξωγήινος με ανώτερη νοημοσύνη, μπει στον κόπο να μελετήσει την μπαρουφολογία των μπαρουφολόγων που εκπροσωπούν τον Έλληνα πολίτη, τότε με το θρυλικό στίχο του Τζιμάκου του Πανούση: «Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού/ και τα μυαλά στα κάγκελα/του αόρατου εχθρού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου