Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Υφ. Παιδείας: Ήταν έξω από τη φαντασία μου ο τρόπος που τοποθετούνταν οι εκπαιδευτικοί

«Υπεύθυνοι γι’ αυτήν την κατάσταση ήταν τόσο οι πολιτικές ηγεσίες για πελατειακούς λόγους, αλλά δυστυχώς μέρος του προβλήματος υπήρξαν συχνά και οι τυφλές συνδικαλιστικές διεκδικήσεις».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Όταν κατάλαβα με ποιον τρόπο τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί μας, πραγματικά ήταν κάτι που ήταν έξω από τη φαντασία μου- το οποίο γιγαντώθηκε μέσα στα χρόνια, καθιστώντας συχνά θύματα ακόμα και εκείνους τους εργαζόμενους που ήθελαν να προσφέρουν.
Τα παραπάνω είπε απόψε στη Βουλή ο  υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλολυ, κατά τη συζήτησης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης και υπογράμμισε τα εξής:
Α. Υπεύθυνοι γι’ αυτήν την κατάσταση ήταν τόσο οι πολιτικές ηγεσίες για πελατειακούς λόγους, αλλά δυστυχώς μέρος του προβλήματος υπήρξαν συχνά και οι τυφλές συνδικαλιστικές διεκδικήσεις. Διαπιστώνω με λύπη μου ότι, αν και είστε μια σχετικά καινούργια πλειοψηφική δύναμη, σπεύσατε να ενσωματώσετε οργανικά πολλά από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην υπεράσπιση του χειρότερου μεταπολιτευτικού εαυτού μας.
Β.Παρόλα αυτά, τα καταφέραμε. Παρά τους δεκαοχτώ χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς -και εξηγούμαι, δύο χιλιάδες σε διαθεσιμότητα, έξι χιλιάδες σε συνταξιοδότηση, δέκα χιλιάδες λιγότεροι αναπληρωτές που είχαμε φέτος στη διάθεσή μας- τα κενά στα σχολεία είναι πολύ λιγότερα από άλλες χρονιές. Γιατί; Διότι ακριβώς εξορθολογικοποιήσαμε το σύστημα.
Γ.Οραματίζεστε συνεχώς έναν αγώνα διαρκείας. Αγώνας διαρκείας δεν είναι ο δικός σας, αλλά ο δικός μας. Εμείς είμαστε αυτοί που δίνουμε καθημερινά τη μάχη υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, προσπαθώντας να λειτουργήσουμε, όσον αφορά στα δικά μου καθήκοντα, τα σχολεία σε μία δύσκολη εποχή πολλών προβλημάτων.
Δ. Δεν παραγνωρίζουμε τα προβλήματα. Κι εξάλλου, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Προσπαθούμε όμως να εξορθολογίσουμε ένα στρεβλό σύστημα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.
ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) ΒΑΜΒΑΚΑ:
Αμέσως μετά τον κ. υφυπουργό Παιδείας το λόγο έλαβε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τζένη Βαμβακά η οποία σχολίασε τα εξής:
 « Τι να πω για τη διαλυμένη παιδεία μας; Και έπρεπε πρώτα να μιλήσω και να μιλήσει μετά ο κύριος Υφυπουργός και να μου απαντήσει, που προσπαθεί να λειτουργήσει με μεσαιωνική μορφή, χωρίς εκπαιδευτικούς, γιατί είναι χιλιάδες οι απολυμένοι και χιλιάδες σε διαθεσιμότητα.
Όσο για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, που ασχολούμαι με το συγκεκριμένο θέμα στην Επιτροπή Υποθέσεων, έχει βγει συμπέρασμα απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν ότι ο αρχαίος Καιάδας ωχριά μπροστά στο σύγχρονο του 2013. Απαιτείται η στελέχωση των δομών της ειδικής αγωγής με μόνιμο, εξειδικευμένο και ειδικά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, με ένα νέο σύγχρονο σχέδιο που θα παρέχει υποστήριξη, εκπαίδευση και θα σέβεται τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες».
Σχόλιο: Σε όλα, μα σε όλα ανεξαιρέτως, τα κράτη της Ευρώπης υπάρχει Εθνικό Πρόγραμμα για την Παιδεία. Εδώ το μόνο που προσπαθούσαν και προσπαθούν είναι να βολέψουν την εκλογική τους πελατεία. "Οι τυφλές συνδικαλιστικές διεκδικήσεις" προέρχονται από τους κόλπους της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ και χαίρομαι που ο Υφυπουργός τις παραδέχεται. Τώρα, επειδή δε μας βγαίνουν τα κουκιά για αυτοδυναμία, το παίζουμε και δήθεν "Ενωτικοί" και πετάμε και ένα"'Όλοι μαζί" και όποιος "τσιμπήσει"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου