Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τα αίσθημα της αδικίας και τα αυτονόητα

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
  • Δε νομίζω ότι χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις για να καταλάβει κάποιος ότι έχει γίνει κακός προγραμματισμός στη λειτουργία των Σχολείων από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (όχι αποκλειστικά από τον Κ. Πρόεδρο).
  • Σε πολλούς συναδέλφους υπάρχει το αίσθημα της αδικίας για όλα αυτά που έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται. Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε αυτούς που πέρυσι καταδίκαζαν τις "αμοιβαίες αποσπάσεις" και φέτος ζητούσαν επιτακτικά να γίνουν. Ούτε αναφέρομαι σε αυτούς που ζητούσαν δήθεν τη νομιμότητα και έκαναν πρώτα τις αποσπάσεις και μετά τις τοποθετήσεις όσων ήταν στη διάθεση, γιατί μόνο έτσι μπορούσαν να τακτοποιηθούν τα δικά τους συμφέροντα.
  • Αναφέρομαι όμως σε αυτούς που ενώ μπαίνει ο Οκτώβρης ζητούν να πάρουν την ώρα σίτισης που δικαιούνται και τους κοροϊδεύουν. Να γράψω για άλλη μία φορά ότι αν κάποιος εκπαιδευτικός -δάσκαλος ή ειδικότητα χωρίς καμία εξαίρεση- διδάσκει την ώρα αμέσως μετά τη σίτιση, τότε δικαιούται να πάρει ως διδακτική ώρα και την ώρα σίτισης. Οτιδήποτε άλλο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
  • Αναφέρομαι σε αυτούς που ενώ μπαίνει ο Οκτώβρης και ενώ μέχρι τώρα έχουν κάνει αναφορά ανάληψης σε περισσότερα από 5-6 Σχολεία δεν ξέρουν η αυριανή μέρα πού θα τους βρει. Δε φταίνε αυτοί για τον κακό προγραμματισμό και είναι συνάδελφοι με υποχρεώσεις και παιδιά που δεν ξέρουν την κάθε ημέρα τι τους ξημερώνει!
  • Αναφέρομαι σε αυτούς -Ειδικότητες- που έχουν δέκα ώρες στα Ολοήμερα! Έλεος, λίγη ανθρωπιά βρε παιδιά!!!
  • Και για να σταματήσουν κάποτε τα παραμύθια, οι αποφάσεις στο Υπηρεσιακό λαμβάνονται πάντοτε με πλειοψηφία και με ψηφοφορία. Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε δεν είναι κάποιο μονοπρόσωπο όργανο για να αποφασίζει κάποιος μόνος του. Προσωπικά, δε διάβασα ποτέ ότι κάποια εισήγηση του Κ. Προέδρου καταψηφίστηκε από τους υπόλοιπους και πέρασε κάποια άλλη πρόταση. Αν αυτό έχει γίνει, τότε να φροντίσετε να ενημερώνετε σωστά τους συναδέλφους.
  • Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι κάποια από τα μέλη του Υπηρεσιακού είχαν καταψηφίσει ΔΥΟ φορές την εισήγηση του τότε Προέδρου Κ. Μασλάρη για Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων και είχαν ψηφίσει άτομο της αρεσκείας τους. Γίνεται κάτι ανάλογο και τώρα;
  • Να έχετε όλοι σας ένα καλό Σαββατοκύριακο!
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου