Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Η λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
  • Από τον Ιούνιο γράφω συνέχεια τα ίδια πράγματα για τα Ολοήμερα αλλά δυστυχώς οι εμμονές κάποιων δεν ξεπερνιούνται και τα προβλήματα παραμένουν.
  • Παλαιότερα για να υπάρχει και δεύτερος δάσκαλος στο Ολοήμερο έπρεπε ο αριθμός των μαθητών να υπερβαίνει τους 50. Αυτό εθεωρείτο ένα τμήμα το οποίο στη συνέχεια με τις Ειδικότητες "έσπαζε" σε υποτμήματα. Τυπικά ήταν ένα τμήμα γιατί απλά υπήρχε ένας δάσκαλος αλλά στην ουσία λειτουργούσε σαν δύο ή τρία τμήματα.
  • Με τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου που ισχύει από πέρυσι, για τα τμήματα του Ολοήμερου ισχύει αυτό ακριβώς που ισχύει και για τα Πρωινά. Δηλαδή μέχρι 25 παιδιά ένα τμήμα, πάνω από 25 δύο τμήματα, πάνω από 50 τρία τμήματα και πάει λέγοντας.
  • Μία από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις του συνδικαλιστικού μας οργάνου (ΔΟΕ) είναι ότι κατάφερε την ώρα σίτισης να μην την παίρνει μόνο ο δάσκαλος που εκείνη την ημέρα ορίζεται υπεύθυνος του Ολοήμερου αλλά και οι Ειδικότητες οι οποίες έχουν μάθημα την δεύτερη ώρα (ως πρώτη ώρα θεωρείται η ώρα του φαγητού).
  • Αυτά τα πράγματα έχουν δημοσιετεί και έχουν γίνει πράξη πριν καταθέσουν τα Σχολεία τους Προγραμματισμούς τους για το σχολικό έτος 2017-2018. Επομένως, είναι αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα των συναδέλφων να "χρεώνονται" την ώρα σίτισης ως διδακτική ώρα από τη στιγμή που διδάσκουν τη δεύτερη ώρα του Ολοήμερου.
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου