Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
  • Χρόνια τώρα συνεργάζομαι με εκπαιδευτικούς από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είτε έχουν διατεθεί στην Πρωτοβάθμια για συμπλήρωση του ωραρίου τους είτε έχουν έρθει με μετάταξη, και οι εντυπώσεις που έχω αποκομίσει από τη συνεργασία μας είναι άριστες.
  • Πολλές φορές όμως οι διαθέσεις αυτές αργούν να γίνουν -προσωπικά δε γνωρίζω ποιος ευθύνεται- με αποτέλεσμα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας να έχουν κενά και ταυτόχρονα οι συνάδελφοι να μην καλύπτουν το διδακτικό τους ωράριο.
  • Επίσης, υπάρχει μια απροθυμία των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάμιας να διατεθούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και προτιμούν να απασχολούνται με γραμματειακή απασχόληση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 
  • Να υπενθυμίσω σε όλους ότι δεν πέρασε πολύς καιρός που ζητούσαν από την Περιφέρεια ονόματα εκπαιδευτικών που δε συμπλήρωναν το διδακτικό τους ωράριο με κίνδυνο οι εκπαιδευτικοί αυτοί να διατεθούν σε άλλο νομό της Δυτικής Μακεδονίας με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή. Τότε υπήρχε μεγάλη προθυμία των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας να συμπληρώσουν το ωράριό τους στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. 
  • Ελπίζω, να μη χρειαστεί να γυρίσουμε σε παλιότερες εποχές για να δέχονται οι συνάδελφοι της Δευτεροβάμιας να καλύπτουν κενά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου