Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Γύφτοι

Δημήτρης Δανίκας

Πολύ σωστός ο Αντώνης Σαμαράς. Κι εγώ στην θέση του τα ίδια και χειρότερα θα έκανα. Που πάει να πει ότι ολόκληρη η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία για «ψήφο εμπιστοσύνης» καταλήγει στην εξής απειλή:

Όποιος φοράει παντελόνια και έχει κοχόνες ιδού η κάλπη ιδού και το Όχι. Αμ πώς;

Δηλαδή, αν σου κοτάει μικρέ γαλαζοπράσινε πολιτευτάκια κόπιασε και ρίξε την κυβέρνηση.

Δηλαδή όχι μόνο εγώ (δηλαδή ο Σαμαράς) αλλά κι εσύ, κι εσύ, κι εσύ και όλοι οι 155 μαζί. Όλοι συνένοχοι στον «φόνο». Όλοι μαζί τα ψηφίσαμε. Όλοι μαζί με την Τρόικα και τους δανειστές συμφωνήσαμε.

Όλοι μαζί στην Μέρκελ και στον Σόιμπλε υποκλιθήκαμε. Όλοι μαζί τα κάναμε. Όλοι μαζί συνυπεύθυνοι, συναυτουργοί και εκτελεστικά όργανα. Αμ πώς!

Ας πρόσεχες λοιπόν. Τώρα το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Τώρα η φωτογραφία σου και το βιογραφικό σου σημείωμα είναι αναρτημένο στην Μαύρη Βίβλο.

Και να ξέρεις. Διότι απλές πράξεις αριθμητικής γνωρίζεις. Έτσι και έπεφτε η κυβέρνηση και πηγαίναμε προς εκλογική αναμέτρηση, τότε τα 4/6 των σημερινών βουλευτών της γαλαζοπράσινης συμμαχίας θα πήγανει σπίτι του. Ηττημένοι, ταπεινωμένοι, ευτελισμένοι, χρεοκοπημένοι!

Επομένως δεν ψηφίζεις εμένα τον Αντώνη Σαμαρά. Ψηφίζεις για την καρέκλα σου. Να ροκανίσεις χρόνο. Να κερδίσεις παχουλές αμοιβές μερικών μηνών. Ίσως και ενός χρόνου!

Κατάλαβες μικροσκοπικέ πολιτευτάκια; Τα ποντίκια δεν την κοπανάνε από το καράβι πριν αυτό οριστικά βουλιάξει!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νικήτας Κακλαμάνης. Που αφού στην αρχή το ΄παιξε αντάρτης. Που αφού κατέβηκε μόνος ως υποψήφιος των Αθηναίων. Που αφού από τα τηλεοπτικά παραθύρια τα ΄χωνε στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς την «αντιλαϊκή». Και αφού πλακώθηκε δημοσίως με Αρη Σπηλιωτόπουλο και άλλους της ιδίας κομματικής παράταξης, τώρα ασθμαίων επιστρέφει στην στρούγκα!

Ο λόγος ένας και μοναδικός. Πρώτο με την θετική του ψήφο υποβάλλει τα σέβη του στον αρχηγό. Δεύτερο με την ίδια ψήφο «επανορθώνει» και ως άτακτος μαθητής λέει την προσευχή του. Και τρίτο επειδή κοντή γιορτή, εκλογική Κυριακή.

Που πάει να πει τη μια στιγμή αντιμνημονιακός. Την άλλη μνημονιακός. Την τρίτη (ελπίζει) ξαναβγαίνει βουλευτής!

 Όπως λέει και η πασίγνωστη παροιμία «Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του και αγάλιασε η καρδιά του». Και συμπληρώνοντας τον κυρ Θόδωρο τον κυρ Πάγκαλο: «μαζί τα φάγαμε», μαζί τα ψηφίσανε, μαζί μας γδάρανε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου