Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Χαμογελάστε παρακαλώ...

Αυτά έλεγαν κάποτε...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Συνάδελφοι –σες

          Με την ευκαιρία του ενημερωτικού σημειώματος θα θέλαμε πρώτα απ’ όλα, να σας ευχαριστήσουμε που για μια ακόμη φορά, με την ψήφο σας αναδείξατε τη ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη των μελών του ΔΣ του συλλόγου μας , καθώς και για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΔΟΕ. Τα αποτελέσματα των εκλογών πιστέψαμε ότι θα σηματοδοτούσαν την έναρξη μιας καινούριας σελίδας για το σύλλογό μας. Ματαιοπονήσαμε όμως, δυστυχώς!!!

          Συνάδελφοι –σες.

          Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο. Η παράταξη της ΔΑΚΕ με 128 ψήφους ήταν η πρώτη δύναμη και κατέλαβε 2 έδρες, η Ανεξάρτητη κίνηση  με 119 ήταν δεύτερη δύναμη κι επίσης πήρε 2 έδρες, η  ΠΑΣΚ  με 100 ψήφους τρίτη και 2 έδρες και η Αυτόνομη Παρέμβαση με 32 ψήφους πήρε 1 έδρα. Γίνεται αυτόματα κατανοητό ότι και η εκπροσώπηση στο ΔΣ του συλλόγου, θα έπρεπε, σύμφωνα πάντα με τις αρχές της Αναλογικότητας και της Δημοκρατίας να είναι ανάλογη με τη δύναμη των παρατάξεων, όπως αυτή καταγράφηκε στις πρόσφατες εκλογές με την ψήφο σας.       

           Στην πρώτη συνάντηση που είχαμε για τη συγκρότηση του ΔΣ την Τρίτη 31/05, η ΔΑΚΕ υπερασπιζόμενη τις παραπάνω αρχές, κατέθεσε την πρόταση, το ΔΣ να είναι διαπαραταξιακό και αναλογικό σύμφωνα με τη δύναμη των παρατάξεων. Έτσι πρότεινε τη θέση του προέδρου στη ΔΑΚΕ, του γραμματέα στην Ανεξάρτητη Κίνηση, του αντιπροέδρου στην ΠΑΣΚ και του ταμία στην Αυτόνομη Παρέμβαση. Καμία παράταξη δεν απεκλείστηκε από την πρότασή μας. Οι υπόλοιπες παρατάξεις όμως,  δε συμφώνησαν με την παραπάνω πρόταση και η καθεμιά πρότεινε για πρόεδρο άτομο από το δικό της χώρο, εκτός από την Αυτόνομη Παρέμβαση, που ενώ αρχικά δήλωσε πως θεωρεί πιο δίκαιη την πρόταση της ΔΑΚΕ, ψήφισε  όμως παρών και  στη συνέχεια ( αφού πρώτα πήρε γραμμή ο εκπρόσωπος της από τον επικεφαλή  της παράταξης του!!!) συντάχθηκε με την πρόταση της Ανεξάρτητης Κίνησης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρξει απόφαση για τη συγκρότηση του ΔΣ και να οδηγηθούμε σε νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα 07/06 /2011.

          Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ΦΥΣΙΚΑ και όπως ήταν ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ, κάποια από τις 3 παρατάξεις θα έκανε «πίσω», με σκοπό να βγει ένα …διαπαραταξιακό ΔΣ  με τις 3 παρατάξεις και χωρίς τη ΔΑΚΕ, η οποία, από την αρχή είχε ξεκαθαρίσει ότι δε θα διαπραγματευτεί καμία άλλη θέση και θα επιμείνει στην πρώτη της πρόταση. Και η παράταξη αυτή ήταν η ΠΑΣΚ, η οποία στήριξε την πρόεδρο που πρότεινε η…… Ανεξάρτητη Κίνηση!!!! Και έτσι οδηγηθήκαμε σε «προοδευτικό» και «δημοκρατικό» ΔΣ με πρόεδρο  και ταμία από τη δευτερη δύναμη(οι οποίοι από το βήμα του συνεδρίου διακήρυσσαν ότι δε θέλουν θέσεις παρά μόνο προσφορά) , γραμματέα από την τρίτη και αντιπρόεδρο από την τέταρτη παράταξη !!! Ο ορισμός της Δημοκρατίας!!!!! Τα συμπεράσματα για το πόσο τυχαία και πόσο μη συμφωνημένα  ήταν όλα αυτά, είναι δικά σας!!!!!
(σημ. υπάρχει και άλλο κείμενο)

Τα εκλεγμένα με την παράταξη της ΔΑΚΕ μέλη:
Γιάννης Πάτρας
Δημήτρης Λαρχανίδης

Σχόλιο 1: Πολύ συμπαθώ τους συναδέλφους που έχουν σταθερές απόψεις. Σύμφωνα με τις αρχές της Αναλογικότητας και της  Δημοκρατίας πριν δύο χρόνια η Ανεξάρτητη Κίνηση δεν έπρεπε να διεκδικήσει τη θέση της Προέδρου γιατί η ΔΑΚΕ είχε 128 ψήφους και η Ανεξάρτητη Κίνηση 119. Με τις ίδιες αρχές -φαντάζομαι- η ΔΑΚΕ ψήφισε Πρόεδρο από την ΠΑΣΚ που είχε 89 ψήφους έναντι 169 της Ανεξάρτητης Κίνησης...
Σχόλιο 2:Και για να μην ξεχνιόμαστε, οι συνάδελφοι ψήφισαν:
Κορμά Σουλτάνα: 109 σταυροί,  
Μαλέα Βασιλική: 67 σταυροί,
σας λέει τίποτε;
Σχόλιο 3: Μακάρι το πρόβλημα να ήταν οι θέσεις που πήραν οι συνάδελφοι στο Δ.Σ.. Τα προβλήματα είναι πολύ πιο σοβαρά και έχουν να κάνουν με αντιλήψεις, με νοοτροπίες και μεθόδους που είναι ριζωμένες εδώ και πολλά χρόνια.
Σχόλιο 4: Για άλλη μια φορά καλή επιτυχία σε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου