Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δε θα γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών – Έσχατο μέτρο οι αναγκαστικές μεταθέσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Θέλω να τονίσω ότι δε θα γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών. Το μέτρο των αναγκαστικών μεταθέσεων - το οποίο υπενθυμίζω ότι νομοθετήθηκε από τον περασμένο Νοέμβριο -  διασφαλίζει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι αν υπάρχουν κάπου κενά και μπορούμε να έχουμε κάποιες μεταθέσεις, ούτε ώστε να μην υπάρχουν κενά και ταυτόχρονα να μην υπάρχουν υπεράριθμοι, αυτό διασφαλίζει την εργασία όλων».
Τα παραπάνω είπε ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στον Αnt1,  και τόνισε:
Α.Οι αναγκαστικές μεταθέσεις είναι ένα έσχατο μέτρο, το τελευταίο μέτρο, που θα υιοθετηθεί εάν χρειαστεί και αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα προηγούμενα. Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας και την δημοσιονομική κρίση. Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας ότι ενώ πέρυσι είχαμε περίπου 8500 αναπληρωτές, εφέτος θα έχουμε μόνο 2500 αναπληρωτές.
Β.Εμείς, λοιπόν, τι κάναμε; Πήραμε ορισμένα μέτρα, εξορθολογήσαμε τον τρόπο τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, είπαμε ότι οι αποσπάσεις θα μειωθούν στο ελάχιστο, είπαμε ότι θα δούμε τις εθελούσιες μεταθέσεις, θα δούμε τις μετατάξεις και από εκεί και πέρα, εάν στο τέλος της ημέρας χρειαστούν κάποιες μεταθέσεις, προκειμένου να πληρώσουμε τα κενά και έχουμε υπεραρίθμους, θα το χρησιμοποιήσουμε. Αλλά είναι το έσχατο μέτρο.
Γ.Μέσα στο Προεδρικό Διάταγμα θεσπίσαμε ορισμένα κοινωνικά κριτήρια, ούτος ώστε να μην μετατεθεί ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει υπηρετήσει την εκπαίδευση επί δεκαετίες και έχει μια οικογένεια. Να μετατεθεί κάποιος, αν χρειαστεί, που είναι πρωτοδιόριστος και ούτω καθ’ εξής.
Δ.Άρα επαναλαμβάνω ότι μέριμνά μας είναι να μην υπάρξουν απολύσεις, αυτές οι αναγκαστικές μεταθέσεις να είναι το τελευταίο μέτρο που να θεσπιστεί εάν χρειαστεί και να είναι περιορισμένο στον ελάχιστο αριθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου