Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Τα κυριότερα σημεία από τις ομιλίες των αιρετών του ΚΥΣΠΕ στην 87η Γ.Σ.

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
  • Οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ Κ.Κ. Παληγιάννης Βασίλης και Φασφαλής Νίκος έθιξαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα στις ομιλίες τους. Επειδή στα περισσότερα θέματα η θέση τους ήταν κοινή, για να μην επαναλαμβάνω αυτά που είπαν και για να μην σας κουράζω χωρίς λόγο θα παρουσιάσω τις προτάσεις και την κριτική τους σε ένα ενιαίο κείμενο με τη διευκρίνιση ότι ο Κ. Παληγιάννης αναφέρθηκε εκτενώς στο όνομα των Σκοπίων και ο Κ. Φασφαλής στη δημοσίευση εκ μέρους του των ονομάτων όσων πήραν αποσπάσεις σε Διευθύνσεις και Φορείς λέγοντας ότι ήταν απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου να μη δημοσιεύσει τα ονόματα θεωρώντας τα προσωπικά δεδομένα!!!
  • Η χώρα πλήττεται από την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και πρωτοστατούν αυτοί που κάποτε είχαν δημιουργήσει το Κίνημα "Δεν Πληρώνω". Καμία άλλη κυβέρνηση δεν μπορούσε να περάσει τα μέτρα που πέρασαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για το λόγο αυτό είναι το αγαπημένο παιδί της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Η ίδρυση και λειτουργία των ΠΕ.ΚΕ.Σ. θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συγκεντρωτικές και απρόσωπες δομές υδροκεφαλικού χαρακτήρα από τις οποίες είναι αδύνατο οι εκπαιδευτικοί να έχουν οποιαδήποτε βοήθεια στο εκπαιδευτικό τους έργο.
  • Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ελέγξει απόλυτα όλο το σύστημα της εκπαίδευσης γι΄αυτό και ξεκινά τις κρίσεις από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και όχι από τους Περιφερειακούς Διευθυντές και από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Τα Συμβούλια Επιλογής θα είναι πλήρως ελεγχόμενα.
  • Το ποσοστό των μεταθέσεων τα τελευταία χρόνια είναι πολύ χαμηλό -περίπου 11%- και αυτό οφείλεται στον τρόπο υπολογισμού των οργανικών κενών. Το Υπουργείο δεν εμπιστεύεται ούτε τους διορισμένους Περιφερειακούς Διευθυντές. Στους πίνακες των οργανικών κενών υπάρχουν τρεις στήλες: 1η του Διευθυντή Εκπαίδευσης, 2η του Περιφερειακού Διευθυντή και 3η Εκτίμηση Γραφείου Υπουργού.  Παραδείγματα:
Διεύθυνση Π.Ε. Λάρισας
Διευντής Εκπαίδευσης: 41 κενά
Περιφερειακή Διευθύντρια: 28 κενά
Εκτίμηση Υπουργείου: 8 κενά
Διεύθυνση Π.Ε. Μεσσηνίας
Διευντής Εκπαίδευσης: 102κενά
Περιφερειακός Διευθυντής: 102κενά
Εκτίμηση Υπουργείου: 60 κενά
Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά
Διευντής Εκπαίδευσης: 172 κενά
Περιφερειακός Διευθυντής (είναι Πρόεδρος στο ΚΥΣΠΕ): 20 κενά (!)
Εκτίμηση Υπουργείου: 30 κενά
και μιλάμε για ΟΡΓΑΝΙΚΑ και όχι για λειτουργικά κενά!
  • Υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα να αλλάξει όλο το πλαίσιο με το οποίο γίνονται οι μεταθέσεις.
  • Έγιναν 785 αποσπάσεις σε γραφεία χωρίς κανένα κριτήριο. Θα πρέπει και οι αποσπάσεις αυτές να γίνονται από το ΚΥΣΠΕ.
  • Οι αποσπάσεις ικανοποιήθηκαν σε αρκετά μεγάλο βαθμό και ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι η χρονιά είναι προεκλογική. Στις αποσπάσεις για πρώτη φορά δεν έγιναν με κατά προτεραιότητα για τα μέλη των Δ.Σ. των τοπικών συλλόγων (περίπου 15).
  • Στην Πρωτοβάθμια εργάζονται περίπου 16.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και υπάρχει μεγάλη ανάγκη να γίνουν διορισμοί για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους.
  • Έγινε πρόταση προς το Υπουργείο η  προσαύξηση για τα δυσπρόσιτα σχολεία να είναι της τάξης του +50% γιατί με τον διπλασιασμό των μορίων δημιουργούνται ανισότητες.
  • Να βρεθεί λύση για όσους δεν μπόρεσαν να πάρουν μετάθεση λόγω των μετατάξεων.
  • Έγινε μεγάλος αγώνας για να αλλάξει η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων και είναι πολύ κοντά στην πρόταση της ΔΟΕ. Μέχρι τώρα υπήρχαν μεγάλες ανισότητες στη μοριοδότηση των σχολείων της πρωτοβάθμιας με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν υπάρχει περίπτωση η αναμοριοδότηση να έχει αναδρομική ισχύ.
Γαπκιάδης Γιώργος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου