Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

4.742 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών Π.Ε.-Ελάχιστος αναμένεται ο αριθμός των αιτήσεων που θα ικανοποιηθεί

Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη
Με βάση τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου μας, το σύνολο των αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 4.742.
Από αυτές οι 4.494 αιτήσεις αφορούν μεταθέσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ γενικής εκπαίδευσης, 166 ειδικής αγωγής και 82 για διαπολιτισμικά σχολεία.
Οι μεταθέσεις με βάση την κείμενη νομοθεσία θα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί έως το τέλος Μαρτίου.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων, με αποτέλεσμα να καθυστερούν κι όλες οι άλλες υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών.
Οι μεταθέσεις του 2016 με βάση τον προγραμματισμό των υπηρεσιών του υπουργείου, θα ανακοινωθούν εντός του Ιουνίου. Ο αριθμός των αιτήσεων που θα ικανοποιηθεί, εκτιμούμε, λαμβάνοντας υπόψη μας τις πρόσφατες ρυθμίσεις για την παιδεία και τον αριθμό αιτήσεων παραίτησης, θα είναι ελάχιστος. Ίσως στη Θεσσαλία Μακεδονία και αλλού να μην πραγματοποιηθεί ούτε μία μετάθεση.
Το σίγουρο είναι, πως θα έχουμε το μικρότερο ποσοστό μεταθέσεων των τελευταίων ετών.
Οι μεταθέσεις, για άλλη μια χρονιά, θα πραγματοποιηθούν με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, αν και εδώ και χρόνια όλοι συμφωνούμε για την αναγκαιότητα ουσιαστικών αλλαγών, ώστε να οδηγηθούμε σ' ένα πιο απλό, πιο δίκαιο και πιο αποδεκτό σύστημα μεταθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου