Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Επανάσταση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ ΑΠΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"

Ο θρίαμβος της παγκοσμιοποίησης έβαλε ταφόπλακα σε κάθε μορφή σοσιαλισμού και αριστερού προσανατολισμού.

Παροιμοιώδης και επίκαιρη η φράση του Λένιν. Που έλεγε «Για τον μαρξιστή δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επανάσταση είναι αδύνατο να γίνει χωρίς επαναστατική κατάσταση».
Είδατε εσείς, εν Ελλάδι, να υφίσταται έστω και μισό ίχνος επαναστατικών συνθηκών; Πουθενά και από κανένα. Η ουτοπία είναι το χαρακτηριστικό του αδιεξόδου κάθε αριστερού!
Με απλά λόγια αδυνατό να κατανοήσω τις μπαλοθιές αρκετών αριστερών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Όπως του Θοδωρή Δρίτσα. Και όπως της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Το ήθος τους εξαιρετικό. Οι αυταπάτες τους επικών διαστάσεων!
Το ίδιο είχε συμβεί και με την συγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Όπου στην πρώτη φάση λειτουργίας της πράσινης επέλασης, ο Ανδρεάς Παπανδρέου χρησιμοποίησε και αξιοποίησε προς όφελός του, όλες τις «επαναστατικές» φωνές, όλων των αποχρώσεων και όλων των προελεύσεων. Από τους τροτσκιστές μέχρι τους αναρχικούς. Στην δεύτερη φάση τους ξέκανε και στην τρίτη, με την ενθρόνιση στην εξουσία, όσοι παρέμειναν τους αφομοίωσε!
Ο κρατικισμός εξέπνευσε. Η προστασία εγκατέλειψε. Και ο συνδικαλισμός εξαφανίστηκε. Το μοντέλο της Κίνας όπου το (τάχα μου) κομμουνιστικό ιερατείο διάγει έντονο ερωτικό βίο με τον αχόρταγο, αχαλίνωτο καπιταλισμό, είναι το κυρίαρχο του πλανήτη!
Επομένως δύο τινά θα συμβούν. Είτε οι αριστερές φωνές θα σιωπήσουν και θα αφομοιωθούν . Είτε θα αποσπαστούν από τον μητρικό κορμό και θα συγκροτήσουν ένα δικό τους κόμμα. Η συνύπαρξη των εκσυγχρονιστών του αστικού καθεστώτος με τους ακλόνητους και «αμετανόητους» αριστερούς βλάπτει όλους. Και τους ίδιους και το κόμμα και την χώρα!
Αφού λοιπόν δεν υφίσταται ίχνος επαναστατικών συνθηκών. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ με τον αρχηγό του επιχειρεί να διαχειριστεί το υφιστάμενο καθεστώς. Κα αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί να παραμείνει η χώρα, πάση θυσία, στην ευρωζώνη, τότε ο εκσυγχρονισμός είναι μονόδρομος!
Δηλαδή παρουσίαση και εφαρμογή ενός νέου παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης. Που θα βασίζεται στην λεγόμενη «ιδιωτική πρωτοβουλία». Χωρίς παραγωγή γιοκ φαΐ!
Δηλαδή πολεμική έφοδος εναντίον φοροδιαφυγής και φοροαπαλλαγής. Χωρίς περισσότερα έσοδα γιοκ στοιχειώδη κοινωνική πολιτική. Τόσο στην Υγεία όσο και στην Παιδεία!
Και δηλαδή «επανίδρυση» της κρατικής μηχανής. Χωρίς σύγχρονες υποδομές, χωρίς ευελιξία, χωρίς αξιοποίηση της τεχνολογίας, γιοκ αποτελεσματική κεντρική πολιτική!
Ο κρατικοδίαιτος υπαλληλισμός. Ο κρατικοδίαιτος καπιταλισμός. Ο κρατικοδίατος συντεχνιασμός. Και ο κρατικοδίαιτος αριστερισμός και λαϊκισμός είναι οι παθογένειες που όλα αυτά τα χρόνια μετέτρεψαν την χώρα σε μπανανία, αποικία και σε πτυελοδοχείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!
Πάνο μου, Τασία μου και Θοδωρή μου. Χωρίς ασταμάτητη δουλειά. Χωρίς επενδύσεις. Χωρίς φορολογικό πλάνο. Χωρίς αποτελεσματικούς μηχανισμούς. Και χωρίς σαρωτικούς εκσυγχρονισμούς το τέλος θα είναι πικρό, σύντομο και καταστροφικό!
Μπορείτε να σπρώξετε λιγουλάκι την χώρα προς την Δυτική Ευρώπη; Αν δεν μπορείτε και αν δεν συμφωνείτε, τότε το καλύτερο για εσάς και για την χώρα είναι να παραδώσετε τα υπουργεία σας από τώρα. Αφήστε την επανάσταση για τα εγγόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου