Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Α.Υ.Ε.Δ

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ ΑΠΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"
Πράξη πρώτη. Κουδούνισμα κινητού τηλεφώνου. «Εμπρός!» (από την άλλη άκρη ακούγεται ευγενέστατη γυναικεία φωνή) «Ο κύριος Γκίκας Χαρδούβελης;» «Ο ίδιος» «Σας θέλει ο πρωθυπουργός» (ακολουθεί σιωπή μερικών δευτερολέπτων) «Έλα Γκίκα, σκέφτηκα να σε προτείνω για υπουργό Οικονομικών» (ακολουθεί παρατεταμένη σιωπή με τον Γκίκα να προσπαθεί να συγκρατήσει την ανείπωτη χαρά του) «Μα πιστεύετε ότι κάνω γι αυτή την δουλειά;» (η φράση σε στυλ «τώρα τα λέω αυτά για να παραστήσω τον σεμνό και τον ταπεινό») «Φυσικά» (απαντάει ο πρωθυπουργός)

Υστερόγραφο. Ο πρωθυπουργός λησμόνησε να ρωτήσει τον Γκίκα τον Χαρδούβελη τρία απλά πραγματάκια. Το πρώτο «ρε μπαγάσα μπας και έχεις φορολογικές εκκρεμότητες;» Το δεύτερο «ρε μπαγάσα μπας και έχεις λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού;». Το τρίτο «ρε μπαγάσα μπας και έχεις offshore εταιρείες;»

Πράξη δεύτερη Ο Γκίκας αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας, διαδεχόμενος τον Γιάννη Στουρνάρα. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το οικοδόμημα που είχε στήσει αυτός ο «αντιλαϊκός», ο «άθλιος», ο «παπαγάλος του Σόιμπλε», ο «τρισκατάρατος» Γιάννης Στουρνάρας αρχίζει να καταρρέει. Όλοι μα όλοι εναντίον του Γκίκα. Από τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους μικρομεσαίους μέχρι τους άφραγκους νεοέλληνες. Με ένα λόγο τα έκανε μαντάρα!

Υστερόγραφο. Ο Γκίκας Χαρδούβελης, επειδή προφανώς δεν ρωτήθηκε από τον πρωθυπουργό, θεώρησε άνευ σημασίας να τον ενημερώσει πως «ναι έχω λογαριασμούς και μάλιστα παχυλούς σε ξένες τράπεζες». Επειδή ο άνθρωπος φοβήθηκε με την κρίση του 2012. Σου λέει να έχω το κάτι τις για τα γεράματά μου και τα εγγόνια μου!

Πράξη τρίτη. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπελ ανταλλάσσει χειραψία με το νέο έλληνα υπουργό Οικονομίας. Κατά την διάρκεια της χειραψίας αφήνει να φανεί ένα διακριτικό, ειρωνικό μειδίαμα. Στην συνέχεια αρχίζει να σφυρίζει στα ώτα της παρέα των υπουργών Οικονομίας όλων των χωρών της Ευρωζώνης «Αυτός εκεί από τη μια παριστάνει τον πατριώτη και από την άλλη μεταφέρει τα λεφτά του στο εξωτερικό. Καταλαβαίνεις τώρα τι κουμούσια είναι αυτοί οι έλληνες!» (επακολουθούν κρυφομειδιάματα)

Υστερόγραφο. Μετά την συνάντηση του Σόιμπλε με τον Γκίκα Χαρδούβελη ο γερμανός υπουργός υπογραμμίζει σε κάποια από τις συνεντεύξεις του «επιτέλους πρέπει και οι πλούσιοι έλληνες να συνεισφέρουν στην δοκιμασία της χώρας από την οικονομική κρίση»

Θα μου πείτε μα ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε; Ούτε! Μα γιατί; Επειδή φιλόδοξοι. Επειδή εμείς οι έλληνες είμαστε εθισμένοι σέ τέτοιες συμπεριφορές. Ίσως επειδή το θεώρησε αυτονόητο αφού σου λέει αυτά τα λεφτά που τα έβγαλα «με τον ιδρώτα του προσώπου μου» έχουν φορολογηθεί. Επειδή πίστευε ότι το όνομά του δεν θα έβγαινε στην σέντρα. Επειδή στα παλιά του τα παπούτσια η γνώμη της κοινωνίας. Επειδή στο Ελλανιστάν είσαι ότι δηλώσεις!

Πάνω απ όλα όμως επειδή Αξιοπρέπεια Υποκρισία Ελληνική Δημοκτατορία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου