Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

τΣΥΡΙΖΑ δυνατά από φόβο – σήμερα χαμογελάω ελπίζοντας

Μια όχι μικρή ομάδα του εκλογικού σώματος αναζητούσαμε προεκλογικά-έστω- την ελπίδα βιώνοντας τη λαίλαπα των έως χθες κυβερνήσεων, χωρίς ωστόσο να τολμούμε να αποτανθούμε στον ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα και οι προτάσεις του οποίου δημιουργούσαν ερωτηματικά, ενίοτε μέχρι και που φόβιζαν. Προκαλούσαν τρόμο.
Μετά από μερικές ημέρες μόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η αβεβαιότητα και η στασιμότητα έδωσαν τη θέση τους σε χαμόγελα ελπίδας, φέρνοντας έναν αέρα ανανέωσης και αισιοδοξίας στη χώρα, ακόμη κι αν τελικά αποδειχθούν όλα επίπλαστα. Ιμιτασιόν. Ψεύτικα. Προϊόντα αρχικού ενθουσιασμού και μόνο.
Θεωρητικά, φαίνεται απλό: Έχοντας να επιλέξεις μεταξύ μιας πολιτικής διάταξης «οικογενειοκρατίας-ολιγαρχίας-θρησκοληψίας» βαπτιζόμενης ως «φιλελεύθερης πορείας της χώρας» και μιας άλλης διάταξης με λάβαρά της «αληθινή διαπραγμάτευση-δίκαιη κατανομή βαρών-φιλολαϊκή κατεύθυνση», εφόσον δεν διαπλέκεσαι καθ” οιονδήποτε τρόπο με κάποιον έως τώρα ευνοημένο, επιλέγεις τη δεύτερη.
Γι” αυτό χαμογελάς. Το τολμάς. Δεν έχεις προλάβει να δεις την αλλαγή που ευαγγελίζονται οι σήμερα κυβερνώντες, έχεις χώρο όμως και υπομονή να το κάνεις. Σου επιτρέπεται, βρε αδερφέ!
Βοηθούν σίγουρα σ” αυτό τα πακέτα συμβολισμών με τα οποία παρέλαβε την εξουσία μια κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά: Μεταξύ αυτών βλέπεις γήινους ανθρώπους να ανεβοκατεβαίνουν τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου έχοντας αποβιβαστεί από απλά οχήματα με ρουχισμό κόστους που μπορεί να αντιληφθεί ένας μέσος πολίτης μιας δαρμένης από τη λιτότητα χώρας. Βλέπεις ορκωμοσία κυβερνητικού σχήματος ενός σύγχρονου κράτους, απουσία εικόνων που μεταφέρουν κατά βάση Ιρανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Παρατηρείς υπουργό Οικονομικών που δεν περιορίζεται σε εθιμοτυπικά συγχαρηλίκια και για πρώτη φορά εκφράζει καθαρά και ξάστερα τη γραμμή που προτίθεται να ακολουθήσει. Με το όποιο κοστος.
Εδώ λοιπόν, θαρρείς πως βρίσκεται το «κλειδί» της επιτυχίας μιας ριζοσπαστικής κυβέρνησης με Αριστερό κορμό: Απουσία παρακαλετών, «κωλοτουμπών», δεξιών «στροφών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ψηφίστηκε για να τολμήσει, να απαιτήσει, να διεκδικήσει, να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Ελλάδα σε μια Ευρώπη που λατρεύει να την παιδεύει κι ας της είναι απαραίτητη. Με το όποιο κοστος.
Μένει να φανεί αν θα το υλοποιήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου