Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ο 666 του ΣΥΡΙΖΑ

   Παπαδόπουλος Νότης
Τι είναι αυτό που πρότεινε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Φορτσάκης και έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους φοιτητικούς συλλόγους της Αριστεράς; Να ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές - ηλεκτρονικά- για το αν επιθυμούν καταλήψεις και αποχές από τα μαθήματα.
      
Ο προφανής στόχος του πρύτανη είναι να δώσει φωνή στην σιωπηρή πλειοψηφία των φοιτητών που δεν παίρνουν μέρος στις συνελεύσεις -γιατί αποφεύγουν τους τσακωμούς και τις  αντιπαραθέσεις -με αποτέλεσμα οι αποφάσεις  να λαμβάνονται από κάποιες δυναμικές μειοψηφίες .
       
Ουσιαστικά, ο κ. Φορτσάκης βασίζεται στις νέες τεχνολογίες για να προτείνει αυτό που κάθε αριστερός ονειρεύεται : την λήψη αποφάσεων με την συμμετοχή όλων -την άμεση δημοκρατία.
      
Κι όμως το μεγαλύτερο- αυτή τη στιγμή -αριστερό κόμμα της χώρας , όχι μόνο διαφωνεί με την πρόταση της άμεσης δημοκρατίας αλλά φτάνει να χαρακτηρίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του την ηλεκτρονική ψηφοφορία "τεχνοφασισμό" . Εκφράζει  μάλιστα την ανησυχία του για  το ενδεχόμενο  κατάργησης των φοιτητικών συλλόγων και  το φόβο του μήπως η μέθοδος αυτή (της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας) " επεκταθεί σε κάθε δημοκρατική εκλογή εκπροσώπων για την διοίκηση της χώρας".
      
Το κόμμα μάλιστα που θέλει να στρέψει την κοινωνία σε προοδευτική κατεύθυνση θεωρεί ότι η εξέλιξη αυτή (σ.σ. της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα Πανεπιστήμια) στην οποία " κανείς δεν γνωρίζει ,εκτός από τον υπεύθυνο διαχειριστή του ηλεκτρονικού προγράμματος Ζευς ποιος ψηφίζει ,αν ψηφίζει, που και πότε ψηφίζει ,συνιστά κατάφωρη  παραβίαση δημοκρατικών δικαιωμάτων ,ακύρωση της ακαδημαϊκής αυτοτέλειας και οριστική κατάργηση της συμμετοχικής και δημοκρατικής διοίκησης των πανεπιστημίων". 
     
 Όλα αυτά τα αντιδημοκρατικά θα γίνουν –λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- επειδή οι φοιτητές ,αντί να στήνονται στις ουρές και να ρίχνουν ένα χαρτάκι στην κάλπη ή να σηκώνουν το χέρι τους σε μία ψηφοφορία ,θα βάζουν σε μια ...διαβολική ηλεκτρονική σχισμή την κάρτα τους και θα πατάνε ένα κουμπί. Δεν σας θυμίζει τα όσα έλεγαν πρόσφατα οι παραεκκλησιαστικές οργανώσεις για τις νέες ταυτότητες, τον ΑΜΚΑ και το 666 του σατανά;
       
Με λίγα λόγια, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια να ρίξει την κυβέρνηση από το πεζοδρόμιο, όπως πολλές φόρες έχει πει ο κ.Τσίπρας, και να επιβάλλει τις απόψεις του περί καταλήψεων στα πανεπιστήμια φτάνει να απαρνηθεί την τεχνολογία και να διαδηλώνει κατά της φύλαξης των πανεπιστημιακών κτιρίων από διάφορους μπαχαλάκηδες μπουκαδόρους που κάθε χρόνο προκαλούν μεγάλες ζημιές στη δημόσια περιουσία των ΑΕΙ και ΤΕΙ. 
       
Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν αυτοί που παίζουν πολιτικά παιχνίδια στα πανεπιστήμια ότι όλα αυτά τα παιδιά που αγωνίστηκαν ,που διάβαζαν νυχθημερόν για να μπουν στις πανεπιστημιακές αίθουσες ,για να πάρουν ένα πτυχίο και να πετύχουν κάτι παραπάνω στη ζωή τους δικαιούνται και θα επιβάλουν την αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Κι όσοι προσπαθούν να αποκλείσουν την σιωπηρή αυτή πλειοψηφία  από τα δικαιώματά της  και  την λήψη αποφάσεων στα πανεπιστήμια θα την βρουν απέναντι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου