Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Έλεος, αδέλφια… Δε χάνει ο Τσίπρας, η πατρίδα χάνει…

 Γράφει ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος από aixmi.gr
Σύριζα δεν με λες με τίποτα. Και τις αυταπάτες και τις ανοησίες του, έχω στηλιτεύσει πάμπολλες φορές. Όσοι με διαβάζουν το ξέρουν καλά.
Ωστόσο, έλεος αδέλφια. Έλεος. Σε εσάς, απευθύνομαι, που «πυροβολείτε» από προχθές την κυβέρνηση, χρεώνοντάς της την αποτυχία της συνεδρίασης του Eurogroup.
Ομολογώ ότι αδυνατώ να καταλάβω για ποιο λόγο πανηγυρίζετε. Επειδή αισθάνεστε ότι ηττήθηκε η κυβέρνηση; Μα, είναι εντελώς ηλίθιο αυτό. Δεν έχασε ο Σύριζα ή ο Αλέξης Τσίπρας από την εμμονή του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε να μην προσφέρει τίποτα ουσιαστικό για την ελάφρυνση του χρέους. Η Ελλάδα έχασε, μην το ψάχνετε. Και αν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιμείνει μέχρι το τέλος, χαμένοι θα είμαστε όλοι εμείς…
Ναι, ξέρω, η κυβέρνηση έχει πει πολλά ψέματα. Ναι, ξέρω, δεν τήρησε καμία από τις δεμεύσεις, τις οποίες είχε κάνει προεκλογικές «σημαίες». Να, ξέρω, είχε καταλασπώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και όσους δημοσιολόγους τολμούσαν να διατυπώσουν άλλη γνώμη από τη δική της. Ναι, ξέρω, ότι τους χαρακτήριζε συλλήβδην «γερμανοτσολιάδες» «προσκυνημένους» και «μερκελιστές».
Και τι σημαίνουν όλα αυτά, άραγε; Ότι πρέπει όλοι μαζί να χορέψουμε τον «Χορό του Ζαλόγγου»; Ότι πρέπει να στήσουμε πάρτι, επειδή είχε κακή αίσθηση των δεδομένων ο ίδιος ο πρωθυπουργός και έλεγε περιχαρής στους δημοσιογράφους, πριν από 15 μέρες, ότι μάλλον θα τον αναγκάσουν να φορέσει γραβάτα; Εννοώντας, φυσικά, ότι θα έρθουν πολύ θετικά νέα για την ελάφρυνση του χρέους…
Έχω την άποψη ότι πρόκεται για μίζερη, μικροπολιτική αντίληψη της πραγματικότητας, σε μια στιγμή που η γερμανική Χριστιανοδημοκρατία επιχειρεί να κρατήσει τη χώρα μας σε ομηρία για ακόμη 50 χρόνια.
Ας ομονοήσουμε, επιτέλους. Θα υπάρξει χρόνος να κλείσουν οι λογαριασμοί. Τώρα διακυβεύεται το αύριο της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου