Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Σχόλια και παρατηρήσεις για τα λειτουργικά κενά, τους υπεράριθμους και τις αποσπάσεις

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
  • Ο Κ. Περιφερειακός Διευθυντής -τον ευχαριστούμε πάρα πολύ- έστειλε τα δύο επιπλέον λειτουργικά κενά για τις δεύτερες αποσπάσεις. Επομένως στις δεύτερες αποσπάσεις θα έρθουν τέσσερις περισσότεροι συνάδελφοι από αυτούς που ενδεχομένως φύγουν.
  • Τα στοιχεία που σας έδωσα χθες είναι ανεπίσημα αλλά μόνο μικρές αποκλίσεις μπορούν να υπάρχουν. Υπάρχει περίπτωση οι υπεράριθμοι στην Κολοκυνθού να είναι τρεις και όχι δύο.
  • Με τις Νηπιαγωγούς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Είναι 11 λειτουργικά κενά και 11 λειτουργικά υπεράριθμοι Νηπιαγωγοί. Νομίζω ότι οι περισσότερες συναδέλφισσες θα ικανοποιηθούν και ως προς το σχολείο τοποθέτησής τους. Θα υπάρχουν και δύο Νηπιαγωγοί -που ήρθαν με απόσπαση- στην διάθεση της Διεύθυνσης. Ενδεχομένως να "σπάσουν" και άλλα τμήματα με πολλά παιδιά.
  • Στις υπεραριθμίες των δασκάλων χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή να μη γίνουν λάθη. Όσοι βγουν υπεράριθμοι θα τοποθετηθούν υποχρεωτικά στα λειτουργικά κενά. Επομένως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν οι συνάδελφοι κληθούν να δηλώσουν αν επιθυμούν ή όχι να βγουν υπεράριμοι.
Παραδείγματα: 
  • Στο Άργος εκτός από το 4ο Δημοτικό που έχει ένα λειτουργικό κενό δεν υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθεί άλλος ως υπεράριθμος. Είναι προς το συμφέρον όλων οι άλλοι δύο συνάδελφοι που θα βγουν υπεράριθμοι από το Άργος (βγαίνουν ένας από το πρώτο και δύο από το δεύτερο) να θέλουν να φύγουν από το Άργος και όχι να διεκδικούν σχολεία του Άργους. 
  • Οι υπόλοιπες "μετακινήσεις" στο Άργος θα γίνουν με τη διαδικασία των αποσπάσεων.
  • Στην Καστοριά υπεράριθμοι μπορούν να τοποθετηθούν στα 1ο, 4ο, 5ο, 6ο και 9ο. Αν κάποιος συνάδελφος θέλει να πάει στο 2ο ή στο 3ο ή στο 7ο τότε δεν τον συμφέρει να βγει υπεράριθμος.
  • Οι αποσπάσεις γίνονται με μόρια και αυτό είναι σωστό αλλά όχι δίκαιο μερικές φορές. Θα σας εξηγήσω την αντίφαση: Είναι σωστό γιατί κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει και δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει υπόνοια εύνοιας σε καμία περίπτωση. Συγχρόνως όμως είναι και άδικο γιατί οι αποσπάσεις γίνονται για εξαιρερικά σοβαρούς οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους και πολλές φορές οι λόγοι αυτοί δεν αποτυπώνονται σε μόρια και αδικούνται συνάδελφοι οι οποίοι τους έχουν.
  • Εάν μετά το τέλος των αποσπάσεων υπάρχουν δύο συνάδελφοι που ο ένας θέλει να πάει στο σχολείο του άλλου (ένα είδος αμοιβαίας απόσπασης) και δεν αδικείται κανένας συνάδελφος από αυτή τη μετακίνηση, είναι αυτονόητο ότι το Υπηρεσιακό θα εγκρίνει αυτή την απόσπαση.
  • Το ΚΥΣΠΕ συνδεριάζει τη Δευτέρα 29-8-2016 οπότε μέχρι τότε μην περιμένετε καμία εξέλιξη. 
  • Είναι λογικό με αυτή την καθυστέρηση που υπάρχει ότι οι προθεσμίες, για να δηλώσουν οι συνάδελφοι αν επιθυμούν ή όχι να βγουν υπεράριθμοι ή αυτοί που θα έρθουν με τις δεύτερες αποσπάσεις και θα δηλώσουν σχολεία, θα είναι χρονικά περιορισμένες.
  • Μας βλέπω να είμαστε έτοιμοι οριακά με τον Αγιασμό.
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου