Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Υπεράριθμοι, λειτουργικά κενά, δεύτερες αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
  • Την Τρίτη το πρωί θα συνεδριάσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τα λειτουργικά κενά και τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Επειδή φέτος θα προκύψουν περισσότεροι υπεράριθμοι και αυτοί θα προέρχονται από διάφορα σχολεία, να είστε σε ετοιμότητα για να δηλώσετε αν επιθυμείτε -ή όχι- να βγείτε υπεράριθμοι.
  • Να υπενθυμίσω ότι την Τετάρτη 24-8-2016 λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις-δηλώσεις τοποθέτησης, απόσπασης και συμπλήρωσης ωραρίου. Οι ειδικότητες εκτός από τη δήλωση για τοποθέτηση ή απόσπαση πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν και για συμπλήρωση ωραρίου. Νομίζω ότι δε θα είναι πολύ μακριά η χρονική στιγμή που κάνει ανάλογο θα ισχύει και για τους δασκάλους...
  • Η Περιφερειακή Διεύθυνση -ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κ. Περιφερειακό Διευθυντή- έδωσε τα δύο λειτουργικά κενά που έδωσε η Δ/νση Π.Ε. Καστοριάς προκειμένου να γίνουν οι δεύτερες αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Προέκυψαν όμως άλλα δύο κενά από συναδέλφους που πήραν απόσπαση στο εξωτερικό και νομίζω ότι θα προκύψουν και άλλα από άδειες συναδέλφων. Δεδομένου ότι οι δεύτερες αποσπάσεις δε θα γίνουν πριν το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, νομίζω ότι προλαβαίνουμε να στείλουμε τα κενά που προέκυψαν. Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση έστω και 5-6 συνάδελφοι να έρθουν με απόσπαση, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.
  • Προσωπική μου εκτίμηση είναι -και χωρίς να έχω μιλήσει για το θέμα με τον κ. Διευθυντή- ότι αν δεν προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου όλοι οι συνάδελφοι να είναι στις θέσεις τους.
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου