Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

...στον δρόμο για τις λειτουργικές υπεραριθμίες και τα λειτουργικά κενά

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
  • Στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου εκτός από τις οριστικές τοποθετήσεις και τη βελτίωση θέσης των εκπαιδευτικών έγινε και μία πρώτη κουβέντα για τη λειτουργία των σχολείων -Δημοτικών και Νηπιαγωγείων- τη νέα σχολική χρονιά.
  • Από μία πρώτη ματιά προκύπτει ότι στα Νηπιαγωγεία τα πράγματα είναι σχετικά καλά. Οι συναδέλφισσες που θα βγουν λειτουργικά υπεράριθμες επαρκούν για τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν και πιθανότατα  -αν δεν προκύψουν απρόοπτα- τα Νηπιαγωγεία θα μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς κενά και χωρίς το φόβο της αναπλήρωσης σε μία άδεια κάποιας συναδέλφου.
  • Στους δασκάλους τα πράγματα είναι περισσότερο μπλεγμένα. Η μείωση του ωραρίου -με τον Ενιαίο Τύπο  Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου- θα οδηγήσει στο να βγουν περισσότεροι λειτουργικά υπεράριθμοι συνάδελφοι από σχολεία που μέχρι τώρα δεν υπήρχε αυτό το θέμα.
  • Τα σχολεία της Καστοριάς δείχνουν ότι θα έχουν τα περισσότερα λειτουργικά κενά ενώ στα υπόλοιπα σχολεία η κατάσταση ανάμεσα σε λειτουργικά κενά και λειτουργικές υπεραριθμίες είναι μοιρασμένη.
  • Τα κενά για τις αποσπάσεις θα είναι λίγα -δύο με τρία- και για να έρθουν περισσότεροι συνάδελφοι στον νομό μας θα πρέπει αντίστοιχα να φύγουν κάποιοι συνάδελφοι σε άλλους νομούς.
  • Επίσημα τα λειτουργικά κενά -μην ξεχνάμε και τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ οι οποίες μπορούν να αλλάξουν την υπάρχουσα εικόνα- θα γίνουν γνωστά γύρω στα τέλη Αυγούστου και στη συνέχεια θα ζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν αν επιθυμούν ή όχι να βγουν λειτουργικά υπεράριθμοι από τα σχολεία στα οποία θα υπάρχουν λειτουργικές υπεραριθμίες.
  • Είναι σημαντικό να σας υπενθυμίσω ότι δήλωση κάνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί (δασκάλες και δάσκαλοι) του σχολείου για το αν επιθυμούν να βγουν ή όχι υπεράριθμοι. 
  • Αν κανένας εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να βγει υπεράριθμος τότε υπεράριθμος (ή αντίστοιχα υπεράριθμοι αν είναι περισσότεροι από ένας) βγαίνει εκείνος που έχει πάρει τελευταίος (ή αντίστοιχα τελευταίοι) την οργανική του θέση.
  • Αν αυτοί που θέλουν να βγουν υπεράριθμοι είναι περισσότεροι από τις υπεραριθμίες που έχει το σχολείο, τότε υπεράριθμοι βγαίνουν αυτός (ή αυτοί) που έχουν τα περισσότερα μόρια μετάθεσης.
  • Να θυμάστε ότι οι υπεράριθμοι έχουν προτεραιότητα πρώτα στα σχολεία της ομάδας στην οποία ανήκει το σχολείο τους.
  • Μετά πάμε στα σχολεία όμορων ομάδων (όλες στην Καστοριά είναι όμορες) και συγκρίνονται με τους άλλους υπεράριθμους.
  • Αυτά σαν μία πρώτη ενημέρωση θα πούμε περισσότερα όταν πλησιάζει ο καιρός για τις υπεραριθμίες και τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς.
  • Για όσους ξεχάσατε την ομάδα του σχολείου σας:



ΟΜΑΔΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 


ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



1η ΟΜΑΔΑ:    1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο Δ.Σ. Καστοριάς, Ειδικό Δ.Σ. Καστοριάς.

2η ΟΜΑΔΑ: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Δ.Σ. Άργους Ορεστικού, Δ.Σ. Ασπροκκλησιάς, Δ.Σ. Κωσταραζίου.

3η ΟΜΑΔΑ:  Δ.Σ. Διποταμίας, Δ.Σ. Επταχωρίου, Δ.Σ. Κολοκυνθούς, 1ο, 2ο Δ.Σ. Μανιάκων, Δ.Σ. Μεσοποταμίας, Δ.Σ. Νεστορίου, Δ.Σ. Ν. Οικισμού, Δ.Σ. Οινόης, Δ.Σ. Χιλιοδέντρου.

4η ΟΜΑΔΑ:   Δ.Σ. Δισπηλιού, Δ.Σ. Κορησού, Δ.Σ. Μαυροχωρίου, Δ.Σ. Πολυκάρπης, Δ.Σ. Τοιχιού.









ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

                               

1η ΟΜΑΔΑ:   1ο-8ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο Νηπ. Καστοριάς, Ειδικό Νηπ. Καστοριάς, Νηπ. Κεφαλαρίου,.

2η ΟΜΑΔΑ: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Νηπ. Άργους Ορεστικού, Νηπ. Αμπελοκήπων, Νηπ. Ασπροκκλησιάς, Νηπ. Κωσταραζίου.

3η ΟΜΑΔΑ:   Νηπ. Διποταμίας, Νηπ. Καλοχωρίου, Νηπ. Κολοκυνθούς, Νηπ. Λεύκης, 1ο, 2ο, 3ο Νηπ. Μανιάκων, 1ο, 2ο Νηπ. Μεσοποταμίας, Νηπ. Νεστορίου, Νηπ. Ν. Οικισμού, Νηπ. Οινόης, Νηπ. Πενταβρύσου, Νηπ. Χιλιοδέντρου.

4η ΟΜΑΔΑ:  Νηπ. Δισπηλιού, Νηπ. Κορησού, Νηπ. Μαυροχωρίου, Νηπ. Πολυκάρπης,     Νηπ. Τοιχιού.



Όλες οι ομάδες είναι όμορες μεταξύ τους.


Γαπκιάδης Γιώργος
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου