Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ                                                                                                                Καστοριά,     11 / 06 / 2016


                                                                                                   Π  Ρ  Ο  Σ
                               Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
                (ΔΙΑ ΤΟΥ Κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)
                                                          

                      Αξιότιμε Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,
         Σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς διαπιστώσαμε
έλλειμμα Προσωπικού στις θέσεις των δασκάλων (-2), η οποία αφορούσε τις οργανικές θέσεις που υπάρχουν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς σε αντιστοιχία με τους οργανικά ανήκοντες Εκπαιδευτικούς σε αυτήν. Η εκτίμηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ήταν για έλλειμμα (-5) θέσεων δασκάλων (ΠΕ 70).
          Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στις πρόσφατες μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ στη Διεύθυνσή μας δεν ήρθε κανένας/καμία συνάδελφος/συναδέλφισσα ΠΕ 70. Από τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ πληροφορηθήκαμε ότι αυτό έγινε κατόπιν πρότασης των Κ. Περιφερειακών Διευθυντών.
          Πιστεύουμε ότι με τέτοιες ενέργειες αποδυναμώνεται πλήρως ο ρόλος των Υπηρεσιακών Συμβουλίων –τα οποία προφανέστατα γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες της Διεύθυνσής τους- και ο ρόλος τους καθίσταται διακοσμητικός αφού οι εισηγήσεις τους δε λαμβάνονται υπ΄όψιν από τους Κ. Περιφειακούς Διευθυντές.
          Επίσης, το συνταγματικά  κατοχυρωμένο δικαίωμα της μετάθεσης των εκπαιδευτικών –από τη στιγμή που υπάρχουν οργανικά κενά-, το οποίο όλα αυτά τα  χρόνια ήταν σεβαστό από όλες τις πολιτικές ηγεσίες του τόπου, παύει πλέον να υφίσταται.
          Συμμεριζόμενοι απόλυτα την αγωνία και την δίκαιη πικρία των συναδέλφων, οι οποίοι ενώ δικαιούνταν μετάθεση δεν την πήραν, ζητάμε από εσάς να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την εξάλειψη της αδικίας αυτής.
Με τιμή
Οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς

Πανταζόπουλος Κωνσταντίνος

Γαπκιάδης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου