Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

"Προνομιούχοι" Αναπληρωτές

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου -Τρίτη 24 Νοεμβρίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς- με βασικό ομιλητή τον οργανωτικό γραμματέα της ΔΟΕ κ. Τριαντάφυλλο Οικονόμου, τοποθετήθηκε και ο συνάδελφός μας κ. Γεώργιος Τίγκας. 
Ανάμεσα στα άλλα που είπε έθεσε και το ζήτημα των αναπληρωτών. Είπε ο αγαπητός συνάδελφος ότι, πλέον, αυτοί που μπορούν να πάνε αναπληρωτές θεωρούνται προνομιούχοι, γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουν την οικονομική στήριξη των δικών τους πράγμα όμως που -δυστυχώς- δε συμβαίνει με όλους.  Πολλοί συνάδελφοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα πρώτα έξοδα μετακίνησης και εύρεσης σπιτιού με αποτέλεσμα να αρνούνται την τοποθέτησή τους.
Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σκεφτεί πολύ σοβαρά το συγκεκριμένο θέμα. Η δικαίωση των λόγων του συναδέλφου ήρθε λίγες ημέρες αργότερα όταν βρίσκοντας παλιά μου μαθήτρια και ρωτώντας την  γιατί δε δουλεύει -αφού παίρνουν με μηδενική προϋπηρεσία- μου απάντησε ότι πέρυσι την κάλεσαν στην Κρήτη και δεν είχε το ποσό που χρειαζόταν για να μετακινηθεί. Φυσικά, φέτος δεν είναι στους πίνακες για να τιμωρηθεί για την οικομική της ανέχεια!!! Ακούς εκεί να μην έχει χρήματα να πάει στην Κρήτη και να δώσει δύο ενοίκια προκαταβολή...
Νομίζω ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να απασχολήσει τόσο τη ΔΟΕ όσο και το Υπουργείο. Πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να δίνεται κάποιο άτοκο δάνειο σε αυτά τα παιδιά το οποίο στη συνέχεια θα παρακρατείται από το μισθό τους. Είναι κρίμα και άδικο κάποια παιδιά να μην μπορούν να δουλέψουν έστω και με αυτές τις άθλιες οινομικά συνθήκες. Και το σβήσιμο από τους πίνακες των αναπληρωτών της επόμενης χρονιάς τι νόημα έχει; Γιατί ακριβώς τιμωρούνται αυτά τα παιδιά; Για τη φτώχεια τους; Μπράβο σε όλους μας!!!
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου