Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ο εαυτός του ο εχθρός του!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μοναδική στην Ιστορία της Ελληνικής Επικράτειας. Από το 1830 μέχρι σήμερα. Τέτοιο πράγμα ούτε με τον Εθνάρχη Καρά-Αμάν-Αλή του 1974. Ούτε με τον Ανδρέα του «ΠΑΣΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»!
Σκεφτείτε το απλά. Για πρώτη φορά. Όλοι με το μέρος του Έλληνα πρωθυπουργού: Ομπάμα, Πούτιν, Κίνα, Ολάντ, Σαπέν, Μοσκοβισί, Γιουνγκέρ, Τουσκ, Σουλτς, Ρέντζι, όλοι στηρίζουν Τσίπρα. Ακόμα και τα πρωτοκλασάτα αστέρια του Χόλιγουντ!
Για πρώτη φορά ολόκληρη, σχεδόν, η αντιπολίτευση στηρίζει την κυβέρνηση. Για τους δικούς της λόγους. Όμως την στηρίζει!
Για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση χωρίς αξιόπιστο και ικανό αντίπαλο! Για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση που μέσα στο ελάχιστο χρόνο των πέντε μηνών, παρά γουρουνότριχα να ρίξει την χώρα στον πάτο της Αβύσσου, κατάφερε, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να μετατρέψει το 35 σε 42%!
Για πρώτη φορά τόση δύναμη συγκεντρωμένη στα χέρια ενός Έλληνα πολιτικού. Ούτε επί Ελευθέριου Βενιζέλου!
Και για πρώτη φορά μοναδικός αντίπαλος μια φράξια από το ίδιο κόμμα που κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Δεν ξανάγινε!
Ποιο το αποτέλεσμα; Αντί να φύγει προς τα μπροστά. Αντί, με αφορμή το Μνημόνιο, να εφορμήσει «δικτατορικά» εναντίον κάθε παθογένειας που κατατρώει τα σωθικά του τόπου ξαφρίζοντας τα πορτοφόλια των μεροκαματιάρηδων και εξαερώνοντας τις ελπίδες της κοινωνίας. Αντί με το ένστικτο να ακολουθήσει επιθετική πολιτική, εκείνος κάθεται απολογείται και κλαψουρίζει σαν απατημένη νοικοκυρά!
Μα είναι μοναδικός παίκτης στο γήπεδο με το όνομα «Ελλάς». Μα έχει καταβροχθίσει όλους τους αντιπάλους του. Από τον Αλαβάνο και τον Κουβέλη μέχρι Γιωργάκη, Βενιζέλο και Σαμαρά!
Μα στην συνείδηση των περισσοτέρων είναι ο μοναδικός και αδιαμφισβήτητος ηγέτης. Μα είναι η καλύτερη συγκυρία για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η ευκαιρία να μετατρέψει την κακομοιριά σε ευκαιρία μοναδική για την μεγάλη αλλαγή!
Θα μου πείτε είναι ο Δραχμαζάνης και ο Μπαρουφάκης. Ε, και; Εγώ στην θέση του θα τους παρέδιδα την σφραγίδα του κόμματος και με την παρέα μου θα έφτιαχνα από την αρχή ένα νέο πολιτικό σχηματισμό.
Πως συμβαίνει με κάθε μεγάλο πρωταγωνιστή; Έτσι ακριβώς. Σε όποιο θέατρο θα παίξει ο πρωταγωνιστής εκεί και το πλήθος των θεατών. Δεν έχεις την πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ; Φύγε και να είσαι σίγουρος. Μαζί σου το κοινό!
Γιατί όπως τώρα πορεύεται θα καταντήσει πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως κλαψουρίζει θα καταντήσει πρόεδρος φοιτητικής συνέλευσης. Όπως ταλαντεύεται θα καταντήσει αρχηγός κάποιας λέσχης συζητήσεων!
Ποιος ο χειρότερος εχθρός του Τσίπρα; Ο Δραχμαζάνης; Πλάκα κάνετε! Ο Μπαρουφάκης; Να πέσω χάμω από τα γέλια! Τότε; Μα είναι φανερό. Χειρότερος εχθρός ο δικός του εαυτός!
Και τελικά αν συμβεί αυτό τότε όλοι μαζί θα λέμε. Και ως χώρα και καθένας εξ ημών και υμών: «θεέ μου πόσο χαμηλά πέσαμε»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου