Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Συμπτώσεις

Συμπτώσεις μιας ύποπτης διαδρομής. Τα βάζω κάτω και τα μετρώ:

Εντελώς συμπτωματικά προκύπτει πρωτογενές πλεόνασμα. Έστω στα χαρτιά. Ένα δυο μήνες πριν τις εκλογές!

Εντελώς συμπτωματικά βγαίνουμε στις αγορές. Έστω με δυσβάσταχτο επιτόκιο. Έστω με ρήτρα από Βρετανικό δίκαιο. Ένα δύο μήνες πριν τις εκλογές!

Εντελώς συμπτωματικά σκάει βόμβα στην οδό Αμερικής και όλα γίνονται λίμπα. Ένα 24ωρο πριν από την άφιξη της Μέρκελ. Και ένα δύο μήνες πριν τις εκλογές!

Εντελώς συμπτωματικά καταφθάνει το αφεντικό της ευρωζώνης η φράου Ανγκελα Μέρκελ. Καταφθάνει, ενθαρρύνει, συγχαίρει και ψιθυρίζει. Ένα δύο μήνες πριν τις εκλογές!

Εντελώς συμπτωματικά η ίδια Μέρκελ ψιθυρίζει κάτι περί κουρέματος. Του δανείου. Του μη βιώσιμου δανείου των 320 δισεκατομμυρίων. Ένα δύο μήνες πριν από τις εκλογές!

Εντελώς συμπτωματικά διοχετεύεται στα Media σχέδιο ευρωζώνης που αφορά στην επιμήκυνση του μη βιώσιμου χρέους και στην απομείωση του επιτοκίου. Πράγμα που σημαίνει ότι το ταμείο της Ψωροκώσταινας θα ελαφρυνθεί περί τα 20 δισεκατομμύρια. Δηλαδή peanuts! Ενα δύο μήνες πρις τις εκλογές!

Εντελώς συμπτωματικά τα Megaλοσυστημικά Media μπουμπουνίζουν το Plan B της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του Πάνου Λαφαζάνη. Μεθερμηνευόμενο «αν τους ψηφίσετε θα επιστρέψουμε στην Δραχμή».

Εντελώς συμπτωματικά η Εισαγγελία απαγορεύει-δια ροπάλου δέκα ετών κάθειρξης-την δημοσιοποίηση των παγιδευμένων συνομιλιών Μπαλτάκου-Κασιδιάρη. Ένα δύο μήνες πριν τις εκλογές!

Εντελώς συμπτωματικά μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα επιστρέψει άπαξ, σε επιλεγμένες ομάδες πολιτών. Όπως ας πούμε των ενστόλων. Ένα δύο μήνες πριν τις εκλογές!

Εντελώς συμπτωματικά προχθές το βράδυ, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ο πρωθυπουργός της χώρας σε στυλ διαγγέλματος και με ύφος φιλάνθρωπου, άρχισε να μοιράζει δημόσια στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους άστεγους. Όπως περίπου οι βρετανοί αποικιοκράτες και Ισπανοί κονκισταδόρες που μοίραζαν καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια στους Ιθαγενείς της Νότιας Αμερικής.

Εντελώς συμπτωματικά κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο στα Megaλοσυστημικά Media, εξακολουθούν να παίζουν οι αποκαλύψεις περί ναζισμού, χιτλερισμού και χρυσαυγιτών!

Και εντελώς συμπτωματικά ο Μπαλτάκος αρχίζει να σχεδιάζει δημιουργία κόμματος μιας «σοβαρής» και «καθόλου εγκληματικής» Χρυσής Αυγής!

Ένα πράγμα εύχομαι. Και σ ένα ελπίζω. Μία σύμπτωση για τον κλέφτη, δεύτερη σύμπτωση για τον κλέφτη η τρίτη για τον νοικοκύρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου