Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

"ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ"


Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Από σήμερα παύω να έχω κάθε επαφή με την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών σε επίπεδο ηγετικής ομάδας και λήψης αποφάσεων. Οι λόγοι είναι: Α) Θέλω να προστατέψω τα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης από την ανάγκη που νιώθουν να απολογούνται για εμένα και τη συμπεριφορά μου. Προσωπικά, πάντως, δε νιώθω ένοχος για τίποτε. Προσπαθώ με συνέπεια και ήθος να τηρήσω όσα σας υποσχέθηκα στις επισκέψεις μου στα σχολεία. Αν κάποιος νιώθει ότι δεν έχω τηρήσει κάποια δέσμευσή μου, το blog είναι στη διάθεσή του για να δημοσιευτεί η άποψή του. Β) Εσχάτως πληροφορήθηκα ότι δεν έχω την αγωνιστικότητα και τη «φλόγα» να βάλω υποψηφιότητα και να σας εκπροσωπήσω στις εκλογές των αντιπροσώπων.

Πριν προχωρήσω, θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου: Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίζω να στηρίζω και να ψηφίζω την Ανεξάρτητη Κίνηση. Παρά τα λάθη μας και τις παραλείψεις μας, νομίζω ότι δεν μπαίνει καν θέμα σύγκρισης με τις κομματικές παρατάξεις. Εννοείται ότι δε θα κατεβώ ξανά υποψήφιος με οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο. Θέση μου είναι ότι έχουμε χρέος να περάσουμε όλοι από τον συνδικαλισμό, όμως μεγαλύτερο χρέος έχουμε να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή και να δίνουμε την ευκαιρία σε νέους συναδέλφους να πάνε ένα –τουλάχιστον- βήμα πιο μπροστά από εμάς.

Πριν δυόμισι περίπου χρόνια ξεκινήσαμε με τον Κώστα τον Παπαδάμο να δημιουργήσουμε την Ανεξάρτητη Κίνηση. Δεν μας άρεσε η ομηρία που έχουν οι κομματικές παρατάξεις από τα κόμματα που εκπροσωπούν και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι δε συνάδουν με το ήθος που πρέπει να έχουν οι εκπαιδευτικοί. Ευχαριστώ πολύ τον Κώστα καθώς και όλους εσάς για τη συμπαράστασή σας αυτά τα χρόνια.

Στις προηγούμενες εκλογές του συλλόγου εκλεχτήκαμε από την Ανεξάρτητη Κίνηση η Τάνια η Κορμά και εγώ. Πρότεινα την Τάνια για πρόεδρο εκ μέρους της Ανεξάρτητης Κίνησης.  Η Τάνια δικαίωσε απόλυτα εμένα μα πάνω από όλους δικαίωσε τον εαυτό της. Εργάστηκε σκληρά και πέτυχε πολλά μέσα σε ένα εχθρικό –επιεικώς- περιβάλλον. Κάποιες φορές διαφωνήσαμε ανοικτά στο Δ.Σ. αλλά αυτή πιστεύω ότι είναι η ουσία της Δημοκρατίας και της Ανεξαρτησίας. Πήρα τη θέση του Ταμία, γιατί κανένας άλλος συνάδελφος δεν την επιθυμούσε και για να λειτουργήσει ο σύλλογος. Παρέλαβα ένα χαρτάκι με κάποια στοιχεία και δεν έγινε ποτέ παράδοση-παραλαβή. Από το βιβλιάριο δεν μπορούσε να γίνει καμία κίνηση, γιατί ήταν σε ονόματα συναδέλφων και όχι στο όνομα του συλλόγου. Βάλαμε τάξη και για πρώτη φορά στην ιστορία του ο σύλλογος κατέθεσε φορολογική δήλωση ως όφειλε τόσα χρόνια να κάνει. Το μόνο που βρήκαν να πούνε είναι ότι άφησα απλήρωτο το λογαριασμό του τηλεφώνου. Πράγματι έτσι έγινε και το έκανα εσκεμμένα γιατί εδώ και κάποια χρόνια ο σύλλογος πληρώνει ένα τηλέφωνο που δεν χρησιμοποιείται ποτέ. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου ουδέποτε έγινε αίτηση διακοπής του τηλεφώνου.  Δημιουργήσαμε τη θεατρική ομάδα –στην οποία καλύψαμε ένα μέρος των εξόδων της- καθώς επίσης και την ομάδα χορού τα έξοδα της οποίας πληρώνει εξολοκλήρου ο σύλλογος. Παρά το το γεγονός ότι η συνδρομή έχει μειωθεί κατά δέκα ευρώ, το ταμείο που θα παραδώσει ο κ. Θεοδωρακόπουλος θα έχει διπλάσια χρήματα από αυτά που παραλάβαμε. Επομένως είναι απόλυτα εφικτό να γίνει περαιτέρω μείωση στη συνδρομή των συναδέλφων δεδομένου ότι οι συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες.

Στις εκλογές των αιρετών έβαλα υποψηφιότητα, γιατί υπήρχε ασυμβίβαστο στην υποψηφιότητα άλλης συναδέλφου. Αυτό έγινε μετά τη δεύτερη παράταση που είχε δοθεί. Δε με ενδιαφέρουν οι θέσεις και τα αξιώματα. Έχω δηλώσει ότι δε θα χρησιμοποιήσω ποτέ τα μόρια του αιρετού και θα το κάνω.  Άλλοι υπογράφουν «ο αιρετός σου» και γίνονται διευθυντές με τα μόρια αυτά. Ποτέ δεν υπήρξα αριβίστας και ούτε έχω να κερδίσω κάτι προσωπικό από τον συνδικαλισμό. Το ποιοι και τι κέρδισαν μέσα από τον συνδικαλισμό, είμαστε μικρή κοινωνία και το ξέρετε όλοι.

Στις συζητήσεις που κάναμε με τα παιδιά της ΠΑΣΚ για συνεργασία τούς είπα ότι από αυτή τη συνεργασία θα βγούμε όλοι χαμένοι, γιατί πρεσβεύουμε διαφορετικά πράγματα και δεν πρέπει να γίνει. Στις συζητήσεις με τα παιδιά της Αυτόνομης Παρέμβασης τέθηκε θέμα αλλαγής του τίτλου της παράταξης. Το αρνήθηκα κατηγορηματικά. Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ. Πάνω από όλα θέλω να μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια και να μην σας κοροϊδεύω. Παρ΄όλα αυτά προσπαθούσαν συνέχεια να μας εντάξουν σε έναν κομματικό σχηματισμό. Η αλήθεια είναι ότι πονάει πολύ το «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ». 

Μπορεί κάποιοι να φαντάζονται αλλιώς έναν συνδικαλιστή όμως δε θα μπω στον πειρασμό να υποκύψω στις φαντασιώσεις τους. Δε μου αρέσουν οι φανφάρες και τα κούφια λόγια. Συνδικαλισμός είναι ο τρόπος που φερόμαστε καθημερινά και αντιμετωπίζουμε τους συναδέλφους μας και την κοινωνία. Όταν θα υπάρχουν θέματα για τα οποία πρέπει να ενημερωθούν οι συνάδελφοι θα περάσω από τα σχολεία για να έχω άμεση επαφή μαζί σας. Σας υπόσχομαι ότι θα εκπληρώσω στο ακέραιο τα καθήκοντά μου και τις δεσμεύσεις μου απέναντί σας.

Με τιμή

Γαπκιάδης Γιώργος

2 σχόλια:

  1. Εκπλήσσομαι με την κίνησή σου αυτή και ήταν κάτι που δεν περίμενα να συμβεί. Σίγουρα έχεις τους λόγους σου να νιώθεις έτσι και να το αποφασίσεις, αλλά σκέψου ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα. Υπάρχει χρόνος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλη, εγώ νιώθω μαζί σας και όχι χώρια. Σε θέματα αξιοπρέπειας και εντιμότητας δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω "εκπτώσεις". Δε γίνεται να με φτύνουν και να λέω ότι βρέχει. Δε γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή