Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Οι ευθύνες για την κατάργηση των δυσπρόσιτων στον νομό μας είναι τεράστιες


  • Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας πρότεινε και πέτυχε να χαρακτηριστούν –ανάμεσα σε άλλα- δυσπρόσιτα το εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Γερμανό και το πενταθέσιο Δημοτικό Σχολείο Λεχόβου.
  • Σε ολόκληρη την Ελλάδα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια πρότειναν και πέτυχαν να χαρακτηριστούν δυσπρόσιτα ακόμα και δωδεκαθέσια δημοτικά σχολεία.
  • Το μοναδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο κατάφερε να αποχαρακτηρίσει τα ήδη υπάρχοντα δυσπρόσιτα σχολεία –Νέου Οικισμού- και να μην προτείνει τη δημιουργία κανενός άλλου –π.χ. Νεστορίου και Οινόης- είναι αυτό της Καστοριάς.
  • Σε επανειλημμένες ερωτήσεις μου για το συγκεκριμένο θέμα, οι απαντήσεις που έλαβα από τον αιρετό της Ανεξάρτητης Κίνησης –σε τακτική και έκτακτη γενική συνέλευση και ενώπιον πολλών άλλων συναδέλφων- είναι ότι υπήρχε λόγος που δε χαρακτήρισαν δυσπρόσιτα κάποια σχολεία γιατί αυτά σε βάθος χρόνου θα βγουν κερδισμένα (!!!) και επίσης ότι δυσπρόσιτα σχολεία εκ του νόμου γίνονται μόνο τα μονοθέσια και διθέσια (!!!). Μάλλον αυτός ο νόμος ίσχυε μόνο για την Καστοριά…
  • Πρέπει, επίσης, να πάρουμε υπόψη μας ότι από εφέτος το μέγιστο των μορίων που μπορεί να πάρει ένα σχολείο είναι τα 14 μόρια ενώ μέχρι πέρυσι ήταν τα 7 μόρια. Επίσης, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι ενώ ο μέγιστος  αριθμός μορίων διπλασιάστηκε, τα περισσότερα σχολεία της Καστοριάς έχουν τα ίδια ή και λιγότερα μόρια και μόνο σε ελάχιστα σχολεία η μοριοδότηση  αυξήθηκε κατά ένα μόριο.
  • Ο αποχαρακτηρισμός και η μη δημιουργία άλλων δυσπρόσιτων καθώς και η δραματική μείωση των μορίων που δίνουν πλέον τα σχολεία της Καστοριάς, θα έχει πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις στους συναδέλφους που θέλουν να φύγουν και να πάνε στον τόπο κατοικίας τους –π.χ. Φλώρινα, Κοζάνη- καθώς επίσης και σε όλους τους συναδέλφους που περιμένουν να έρθουν στην Καστοριά, γιατί πλέον από τον νομό μας δε θα φεύγει κανένας.
  • Είναι πραγματικά κρίμα γιατί πάρα πολλοί συνάδελφοι θα ταλαιπωρούνται για πολλά χρόνια, επειδή κάποιοι δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών που απορρέουν από ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου